PREVOZ DECE: Žuti školski autobusi prvi put u prestonici

Potpisan ugovor o nabavci 12 buseva

PREVOZ DECE: Žuti školski autobusi prvi put u prestonici

Beograd -

Imaće video-nadzor, pojaseve na svakom sedištu, klimu i rotaciju, a do jula će svi biti u Beogradu. Posebno će biti namenjeni deci iz prigradskih naselja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali juče je potpisao ugovor o nabavci 12 autobusa za prevoz školaraca.U JKP GSP „Beograd“ kažu da je ovo prvi put u istoriji srpske prestonice da će ulicama saobraćati vozila sa ovom posebnom funkcijom.

- Prevoz dece je usluga koju mi godinama unazad nudimo, ali prvi put će to biti posebni autobusi sa video-nadzorom, pojasevima na svakom sedištu, klima-uređajima, tako da su u potpunosti prilagođeni deci. Biće u žutoj boji, koja je karakteristična za ceo svet. Vozila će stizati sukcesivno, po četiri u maju, junu i julu, tako da će do nove školske godine sva biti u Beogradu - naglasio je Mali i dodao da autobuse proizvodi domaća kompanija.

Željko Milković, direktor gradskog prevoznika, naveo je da su u pitanju veoma bezbedna vozila, koja će imati i rotaciju.- Ta vozila ćemo koristiti i za prevoz đaka do raznih ustanova, a njihovom nabavkom ćemo sigurno poboljšati kvalitet saobraćaja - objasnio je Milković.Potpisivanje ovog ugovora dokazuje da Grad Beograd vodi računa o deci, naročito onoj koja žive u prigradskim naseljima, dodao je Siniša Mali, i najavio nabavku još 30 zglobnih autobusa, čija se isporuka očekuje u drugoj polovini godine.E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track