Akcize ostaju, gradski prevoz skuplji 20 odsto!

Ništa od smanjenja akciza

Akcize ostaju, gradski prevoz skuplji 20 odsto!

Beograd -
Vlada u tehničkom kapacitetu, kako je naveo Cvetković u dopisu gradonačelniku Beograda, nema mandat da se izjašnjava o političkom stavu da se menja Zakon o akcizama

BEOGRAD - Premijer Srbije i minister finansija Srbije Mirko Cvetković obavestio je gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da postojeći propisi ne dozvoljavaju umanjenje akciza na derivate nafte za pojedinačne korisnike.

Cvetković je povodom zahteva Grada Beograda da budžet Srbije obezbedi subvenciju Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) "Beograd" kroz povlašćenu akcizu na derivate nafte obavestio Đilasa da bi to bilo moguće samo izmanema Zakona o akcizama, rečeno je u Vladi Srbije.

Gradskoj upravi je dostavljeno mišljenje Ministarstva finansija u kojem je navedeno da se predlog o umanjenju akcize na derivate nafte koje koristi gradski prevoznik smatra inicijativom za izmenu Zakona o akcizama koja može biti razmatrana prikom naredne izmene tog zakona.

Vlada u tehničkom kapacitetu, kako je naveo Cvetković u dopisu gradonačelniku Beograda, nema mandat da se izjašnjava o političkom stavu da se menja Zakon o akcizama.

U dopisu koje Grad Beograd ranije uputio Ministarstvu finansija zatraženo je smanjenje akciza na gorivo koje koristi GSP "Beograd " što je obrazlaženo nepovoljnom situacijom u kojoj je to preduzeće, pre svega zbog pada vrednosti dinara i poskupljenja energenata.

Upozoreno je da će, ako ne bude prihvaćen predlog o umanjenju akciza, Grad Beograd biti prinuđen da poskupi gradski prevoz za više od 20 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track