PSI LUTALICE TERORIŠU ZEMUN: Pas ujeo devojčicu usred časa fizičkog
Foto: AP

Ne puštaju decu samu u školu

PSI LUTALICE TERORIŠU ZEMUN: Pas ujeo devojčicu usred časa fizičkog

Beograd -

BEOGRAD - Stanovnici naselja Kalvarija u opštini Zemun poslednjih nedelja i meseci se susreću sa velikim problemom - napadima pasa lutalica.

- Situacija je nepodnošljiva, ne smemo da izvedemo naše ljubimce na ulice, niti da pustimo decu da sama idu u školu. Lutalice su veoma agresivne, vrebaju i ničim izazvane napadaju. I to u čoporima - tvrdi Milena Arsenijević.

Samo u poslednja dva dana nadležnima su prijavljena dva napada, a posebno zabrinjava podatak da su se dva incidenta dogodila u OŠ "Rade Končar" ili oko nje. Prvo je napadnut učenik četvrtog razreda, a zatim je pas ujeo devojčicu usred školskog dvorišta, dok se nalazila na času fizičkog!

- Pre 15 dana jedan nevlasnički pas, koji je ušetao u dvorište verovatno za nekom decom, skočio je na devojčicu koja je trčala tokom časa fizičkog - rekla je za beogradsku hroniku RTS direktorka škole Maja Kostić.

Kako pričaju roditelji, škola ima čak četiri ulaza, pa psi lutalice bez mnogo problema ulaze u ovaj objekat i predstavljaju opasnost po učenike i učenice.

(Blic/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track