NEPODNOŠLJIV SMRAD: Fekalije poplavile CELU UMKU, strah od zaraznih bolesti!

Veliki problem nikako da bude rešen

NEPODNOŠLJIV SMRAD: Fekalije poplavile CELU UMKU, strah od zaraznih bolesti!

Beograd -

Kanalizacija se izlila, smrad je nepodnošljiv. Stanovnici su ljuti, negoduju i već danima očekuju da neko dođe da sredi situaciju

Umka je u opasnosti da bude potopljena - fekalijama!

U ovom prigradskom naselju situacija je krajnje alarmantna. Kanalizacija se izlila, smrad je nepodnošljiv. Stanovnici su ljuti, negoduju i već danima očekuju da neko dođe da sanira problem. Pisali su nadležnima iz opštine Čukarica i kivni su što pomaka nema.

Plaše se za zdravlje i da ne dođe do epidemije. Podrumi su puni fekalija, a vodovodne cevi u Umci su stare, pa se lako može desiti da se pijaća voda pomeša sa otpadnom.

Doktorka Slavica Dacić, specijalista za mikrobiologiju u institutu „Batut“, svedok je dešavanja u Umci i veoma je zabrinuta.- Hitno se moraju ispumpati fekalne mase iz podruma jer se pijaća voda može pomešati sa fekalijama i izazvati epidemiju. Stambene zgrade sa oko 1.000 stanovnika sa porodicama su opkoljene fekalijama. Ovo su uslovi širenja crevnih infekcija i svih drugih zaraznih bolesti koje mogu da se prenesu vodom, kao što su leptospiroza i žutica - kaže Dacićeva za Kurir.

Iz opštine Čukarica naglašavaju da su upoznati sa situacijom i da su preduzeli niz mera da se problem sanira.- Angažovanjem opštine obezbeđena je odgovarajuća nova pumpa koja će omogućiti izbacivanje otpadnih voda iz crpne stanice u kojoj se sakupljaju fekalne i otpadne vode iz svih priključaka koji su konektovani na internu kanalizacionu mrežu u Zelengorskoj ulici - rekli su nam iz opštine.

Nedovršena mrežaNIKO NE ODRŽAVA SISTEMKako navode iz opštine Čukarica, problem je nastao jer su stanari u Zelengorskoj priključeni na nedovršenu internu sekundarnu mrežu koja nikad nije bila u sistemu održavanja JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

D. S. - S. H. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track