Od ponedeljka kupanje na "Muškatiroviću"
Foto: Zorana Jevtic

Sredom uz knjižicu

Od ponedeljka kupanje na "Muškatiroviću"

Beograd -
Sezona počinje 17. juna i traja do 1. septembra

BEOGRAD - Letnja sezona kupanja na renoviranim otvorenim bazenima Javnog preduzeća Sportsko rekreativno poslovni centar "Milan Gale Muškatirović" počinje u ponedeljak 17. juna i trajaće do 1. septembra, saopšteno je iz tog centra.Tokom letnje sezone, svake srede, đaci osnovnih i srednjih škola moći će besplatno da se kupaju uz đačku knjižicu.Cene karata su kao i prošle godine. Pojedinačne karte za odrasle iznose 250 dinara, a za decu uzrasta do sedam godina 100 dinara.

Radno vreme bazena je od 10 do 18 časova. Noćno kupanje je u terminima od 21.30 do 23.30 radnim danima, a vikendom od 21.00 do 23.00 časova. Cena karata je 300 dinara.

U sklopu Centra "Milan Gale Muškatirović“ nalaze se otvoreni i zatvoreni bazeni, olimpijski bazen koji je na raspolaganju najpoznatijim plivačima za razna takmičenje i dečji bazen prilagođen osobama sa invaliditetom.Opština Stari grad je preuzela brigu o tom centru i tokom poslednjih godina namenski je štedela i izdvajala budžetska sredstva obezbedivši oko 900 miliona dinara za obnovu zatvorenih i otvorenih bazena, krova, staklene fasade i bazenske tehnike.

Projekat rekonstrukcije je predvideo rotiranje velikog bazena na otvorenom za 90 stepeni, a i proširenje dimenzija koje su "30 puta 21 metar" na "50 puta 25 metara".

Tim projektom rekonstrukcije predviđeno je i povećanje dečjeg i rekreativnog bazena, izgradnja betonskih tribina sa obe strane olimpijskog bazena, rekonstrukciju bazena za neplivače sa dodatnim sadržajima i dostupnosti osobama sa invaliditetom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track