POVEZIVANJE KALEMEGDANA I SAVSKOG ŠETALIŠTA: Grad Beograd potpisao ugovor o izgradnji pasarele
Foto: Beoinfo

POVEZIVANJE KALEMEGDANA I SAVSKOG ŠETALIŠTA: Grad Beograd potpisao ugovor o izgradnji pasarele

Beograd -

BEOGRAD - Grad Beograd potpisao je danas ugovor o izgradnji pasarele koja će povezati Kalemegdan i Savsko šetalište, izjavio je glavni gradski urbanista Milutin Folić i dodao da bi ti radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana.

"To je jedan od najznačajnijih projekata u okviru projekta širenja prešačke zone i omogućavanja da pešaci i biciklisti dobiju adekvatne prostore kojima će se kretati", rekao je Folić.

On je naveo da bi radovi trebalo da počnu u narednih mesec dana i da je rok za za njihov završetak 270 dana.

"Omogućavanjem prelaska preko pruge i saobraćajnice koja deli Kalemegdan od Save, od priobalja, mi ćemo napraviti mogućnost da građani i turisti koji se popnu, recimo Kosančićevim vencem u Knez Mihailovu ulicu i pređu na Kalemegdan da mogu da prođu drugim putem dole do Savskog šetališta", naveo je Folić.

Istakavši da pasarela ima trostruku funkciju, on je rekao da je ona infrastrukturni projekat koji će da poveže Kalemegdan i Savsko šetalište, zatim povezaće Kalemegdan sa parkingom na "Beton hali", kao i šetalište sa parkingom.

Navodeći da je pasarela i umetničko delo, Folić je rekao da su je zajedno projektovali Mrđan Bajić koji je naš najpoznatiji apstraktni skulptor i Ričard Ikon koji je britanski najpoznatiji apstraktni skulptor.

"Ahitekturu je sa njima zajedno radio naš akademik Branislav Mitrović tako da će to sigurno biti jedan od najlepših infrastrukturnih objekata koji će ujedno biti i atrakcija sama za sebe zbog toga što ima jedan interesantan oblik", istakao je Folić.

Ugovor je potpisan u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda, vrednost ugovorenih radova sa izradom tehničke dokumentacije je 214 miliona dinara, a posao je podeljen u dve faze.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 24.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja