Dvorski kompleks kao turistička atrakcija
Foto: Zorana Jevtić

Počinje nova sezona poseta od 1. aprila

Dvorski kompleks kao turistička atrakcija

Beograd -

Zainteresovani mogu da sat i po uživaju u obilasku dvorskog parka, Kraljevskog dvora, Belog dvora i Crkve Svetog Andreja Prvozvanog

Za sve zainteresovane posetioce kapije kraljevskih dvoraca na Dedinju biće otvorene od 1. aprila do 31. oktobra.- Izuzetno mi je zadovoljstvo što imamo priliku da otvorimo još jednu turističku sezonu i što će naši građani i turisti i ove godine uživati u obilascima dvorova. Istorija i uspomene koje sadrži dvorski kompleks su nepresušne i veoma je važno da ih prenesemo na mlade naraštaje i edukujemo ih.

Čest je slučaj da naši građani nisu informisani o važnim umetničkim delima koja se ovde nalaze, a upravo su organizovane ture odlična prilika da ih vide uživo i nauče nešto novo - istakao je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Deo istorije... Raskošne odaje srpskih dvoraca
Deo istorije... Raskošne odaje srpskih dvoraca

U pratnji vodiča, posetioci imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog, kako bi se u jednoiposatnoj šetnji upoznali sa istorijom, umetnošću i kulturom kojima Srbija može da se ponosi.

Posetioci će u okviru tura imati priliku da se sretnu i pozdrave s prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

Prva destinacija u obilasku imanja je Kraljevski dvor, u kojem je čuveni Plavi salon, čija je drvena tavanica bojena i 24-karatnim zlatom. Tu je smeštena i soba svadbenih poklona, kraljev kabinet i slike koje ne poseduju ni najveći svetski muzeji.

Svakog vikendaMOGUĆNOST GRUPNIH POSETATuristička organizacija Beograda organizovaće posete svake subote i nedelje u dva termina, od 11 i 14 časova. Cena ulaznice uključuje i organizovan autobuski prevoz s Trga Nikole Pašića. Za škole, studentske organizacije i penzionerska udruženja omogućene su grupne posete svakog radnog dana od 10 do 14 časova uz obaveznu najavu Kancelariji prestolonaslednika Aleksandra.

Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track