Ponovo uveden red na priobalju

Akcija

Ponovo uveden red na priobalju

Beograd -
Posle kontrole koju su gradski komunalni inspektori sproveli u delu priobalja od Starog savskog mosta do "Gazele" utvrđeno da je na tri lokacije probijena zaštita, te da su razbijeni i rastureni ivičnjaci i žardinjere

BEOGRAD - Posle kontrole koju su gradski komunalni inspektori sproveli u delu priobalja od Starog savskog mosta do "Gazele" utvrđeno je da je na tri lokacije probijena zaštita, te da su razbijeni i rastureni ivičnjaci i žardinjere, nakon čega je organizovana sveobuhvatna akcija sređivanja svega onog što je oštećeno. - Tokom nekoliko dana radnici "Zelenila", "Gradske čistoće", "Beograd puta" i "Elektroizgradnje", pod nadzorom Sekretarijata za inspekcijske poslove i "Čvorišt", kompletno su uredili ovaj prostor. Pored nesavesnih građana, velike probleme stvaraju i taksisti koji na sve načine pokušavaju da dođu do mušterija na splavovima. Međutim, ono što treba da znaju jeste da će kontrola ne samo ovog dela, već i kompletnog beogradskog priobalja biti stalna, posebno u dane vikenda. Zbog toga jedini apel koji možemo da uputimo građanima jeste da ne dovode sebe u situaciju da im odnosimo nepropisno parkirana vozila sa zaštićenih površina i da ih kažnjavamo - kazao je Nebojša Tomić, zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove. Radnici "Zelenila - Beograd", pored redovnih aktivnosti koje u priobalnom delu sprovode, angažovani su bili i da naprave mehaničke prepreke, kako bi pokušali da zaštite zelene površine. - Svakodnevni nadzor čitavog ovog prostora nastavlja se i dalje. Trudićemo se da budemo što uporniji u odnosu na počinioce i da sve što oni eventualno polome i oštete ili naprave "prodore" u zelene površine ubuduće onemogućimo. Radićemo to iz dana u dan, s nadom da će posle izvesnog vremena ovakve pojave prestati - kazao je Vladimir Bogićević, tehnički direktor ovog preduzeća.Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obezbedila je zapreke od armiranog betona, težine pet tona, koje će takođe onemogućiti ulazak vozila u zaštićene zone priobalja. Radnici "Beograd-puta" sanirali su oštećenja na ivičnjacima, a ekipe "Gradske čistoće" pobrinule su se da se ukloni sav bačen otpad.

Svojevrsno nadziranje svih ovih radova obavili su i žitelji Brodarske ulice. Jedan od njih Predrag Miletić podsetio je da je čitav parkovski prostor obnovljen pre oko dve godine, kada je zasađeno i brojno drveće. Tada su se ponadali da će sve biti lepo i da će Beograđani tu dolaziti da kampuju i da se vikendom druže. Međutim, posetioci splavova ne prezaju ni od čega i posle ponoći dešava se prava "najezda" automobila, kojima se lome fizičke prepreke i oštećuju zelene površine. Otuda je, zaključio je Miletić, veoma dobro da se ovde ponovo uvede red.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track