DRUMSKI KUP 2017. U SUBOTU U BEOGRADU: Ove ULICE će biti zatvorene, IZMENJENE i trase GSP
Foto: Dragana Udovičić

Zatvoren deo Novog Beograda

DRUMSKI KUP 2017. U SUBOTU U BEOGRADU: Ove ULICE će biti zatvorene, IZMENJENE i trase GSP

Beograd -

U subotu 15. aprila u periodu od 10 do 16.30 doći će do promena u režimu saobraćaja zbog tradicionalne biciklističke trke, Drumski kup 2017.

Tradicionalna trka na Ušću, Drumski kup 2017., voziće se u subotu od 11 časova.

Na kružnoj stazi (dužina kruga 4 km) voziće sve kategorije od poletaraca, koji su i prvi na startu, a već po navici, juniori i seniori zatvoriće takmičenje vožnjom ukupno 100 kilometara.

Trasa je od Parka prijateljstva (start i cilj), Bulevarom Nikole Tesle do raskrsnice sa Ulicom Trešnjin cvet, Bulevarom Nikole Tesle pravo do cilja.

Tri najbolja takmičara u svakoj kategoriji biće nagrađeni medaljama.

Organizator je Biciklistički savez Srbije.

Zatvorene ulice, izmenjen režim saobraćaja

Zbog trke će doći do zatvaranja dela Ulice Bulevar Nikole Tesle od Brankovog mosta do Ulice Trešnjinog cveta, kao i dela kružne staze Ušće (deo od Parka prijateljstva do Bulevara Nikole Tesle).

Vozila javnog gradskog prevoza će se za vreme održavanje trke kretati izmenjenom trasom i to:

- Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707, saobraćaće: U smeru ka Zemunu: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Džona Kenedija - Bulevar Nikole Tesle i dalje redovnim trasama; u smeru ka gradu: Bulevar Nikole Tesle – Trešnjinog cveta - Bulevar Mihajla Pupina - Brankov most i dalje redovnim trasama.

- Vozila sa linija 27E, 35 i 43, u oba smera, saobraćaće: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Vladimira Popovića – terminus Blok 20.

- Minibus sa linije 60 u smeru ka Toplani će saobraćati: Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina – Milentija Popovića – Saobraćajnica pored hotela Hajat – Vladimira Popovića – Zemunski put - Staro sajmište i dalje redovnom trasom; U smeru ka Zelenom vencu nema izmene.

Ukidaju se stajališta: „Šest kaplara“, u ul. Ušće, u smeru ka Bloku 20, za linije 27E i 35, „terminus Novi Beograd (Ušće)“ i „Staro Sajmište“ u smeru ka Kotežu za liniju 43; „Ušće“ i „Palata Srbija" u oba smera, za linije 15 i 84;„Hotel Jugoslavija“, u smeru ka periferiji, za linije 15, 84, 704 i 707.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP.

(EKP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja