Izložba "Grifon 2012" od 18. juna do 7. jula
Foto: KURIR

Izložba "Grifon 2012" od 18. juna do 7. jula

Beograd -
Na otvaranju autoru najboljeg rada biće uručena nagrada "Grifon", koju dodeljuje žiri u sastavu Zoran Blažina, Maja Lalić, Miroslav Mušić, Filip Bojović i Milan Stevanović

BEOGRAD - Izložba "Grifon 2012" , na kojoj će biti predstavljeni radovi sa devetog Konkursa za najbolji grafički dizajn u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori u 2010. i 2011. godini, biće otvorena u ponedeljak u Galeriji Grafičkog kolektiva.

Postavka, koju posetioci mogu pogledati do 7. jula, obuhvata radove 48 umetnika u kategorijama: knjiga i druge publikacije, vizuelni identitet, plakati i oglašavanje, ambalaža, tipografsko pismo, promotivni materijal i hartije od vrednosti, filmska, video i TV-grafika i veb-dizajn.

Na otvaranju autoru najboljeg rada biće uručena nagrada "Grifon", koju dodeljuje žiri u sastavu Zoran Blažina, Maja Lalić, Miroslav Mušić, Filip Bojović i Milan Stevanović.

Bijenalni konkurs i izložba "Grifon", kako je navedeno u najavi Grafičkog kolektiva, prati promene u oblasti grafičkog dizajna na lokalnom terenu.

Predstavljajući grafički dizajn kao deo savremene urbane kulture, "Grifon" otvara mogućnosti dovođenja savremene srpske kulture u kontekst svetskih tokova kao i njenog obogaćenja i profilisanja.

Izložba "Grifon" predstavlja, između ostalog, i realnu sliku trenutnog stanja ovog segmenta nacionalne "kulture vizuelnog", smatraju u Grafičkom kolektivu.

Grafički kolektiv i "Quadra Graphic" pokrenuli su i organizovali "Grifon" 1996. godine kao Prvi jugoslovenski konkurs za najbolji grafički dizajn nastavljajući tako rad na afirmaciji grafičkog dizajna, koji je započet izložbama "Kontakt" u Grafičkom kolektivu sedamdesetih godina prošlog veka.

Bijenalni projekat "Grifon" (konkurs i izložba) danas vrednuje najbolja autorska dela grafičkog dizajna iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore nastala u protekle dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track