Ranjen mladić ispred Hrama Svetog Save

Hitna pomoć

Ranjen mladić ispred Hrama Svetog Save

Beograd -
Madić starosti 21 godinu zadobio je prostrelnu ranu desne butine, odnosno natkolenice i posle zbrinjavanja na licu mesta u svesnom stanju prevezen je u beogradski Urgentni centar

BEOGRAD - Jedan mladić ranjen je iz vatrenog oružja rano jutros oko tri časa ispred platoa Hrama Svetog Save u Rankeovoj ulici u Beogradu, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Madić starosti 21 godinu zadobio je prostrelnu ranu desne butine, odnosno natkolenice i posle zbrinjavanja na licu mesta u svesnom stanju prevezen je u beogradski Urgentni centar, rekla je Macura.

Oko 23.15 časova na uglu ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića pao je sa motora muškarac starosti oko 20 godina i sa povredom kolena prevezen je u Urgentni centar, istakla je Macura.

Nešto posle 20.30 časova kod ulaza na parking na Adi Ciganliji žena biciklista starosti oko 45 godina zadobila je povredu u predelu kičme, ali je odbila prevoz u bolnicu, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom protekle noći obavila 116 intervencija od kojih 12 na javnom mestu, a za protekla 24 sata 224, od čega 50 na javnom mestu, precizirala je Macura.Lekarima su se najčešće javljali srčani bolesnici, astmatičari, osobe sa hipertenzijom i psihijatrijski, navela je Macura.Macura je savetovala zaštitu glave, očiju i kože od sunca i umerenost u sunčanju, laganu ishranu, adekvatnu odeću i oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track