OTVORENA IZLOŽBA: Kastro i Rokfeler bili gosti Aerodroma Nikola Tesla

"Priča u 55 slika“

OTVORENA IZLOŽBA: Kastro i Rokfeler bili gosti Aerodroma Nikola Tesla

Beograd -

Slavni kubanski vođa Fidel Kastro, etiopski car Hajle Selasije, kraljica Elizabeta II, poznati bankar Dejvid Rokfeler, kao i glumci Elizabet Tejlor, Ričard Barton, Širli Templ samo su neke od slavnih ličnost koje su boravile na beogradskom aero-dromu od 1962. do danas.

Njihove fotografije su juče premijerno izložene na izložbi „Priča u 55 slika“, koja je svečano otvorena na Aerodromu „Nikola Tesla“ povodom 55 godina postojanja. Izložbu je otvorio Ljubomir Aćimović, bivši generalni direktor aerodro-ma, koji je za 40 godina, koliko je proveo u tom preduzeću, bio svedok mnogih istorijskih događaja.

- Imam amanet za buduće generacije, a to je da se lokacija sačuva i odbrani kako bi se lepo rasporedili buduća pista i terminali. Ovaj aerodrom ima mogućnost da dosegne vrlo visok kapacitet, i to je svetski, a ne samo balkanski brend - rekao je Aćimović.

- Sa gotovo 2.000 zaposlenih opslužujemo pet miliona putnika godišnje, a cilj nam je i objektivno očekivanje da ove godine pređemo magični broj od pet i po miliona putnika - istakao je Saša Vlaisavljević, v. d. generalnog direktora Aer-odroma.Među zvanicama su bili i akteri na fotografijama - proslavljena atletičarka Vera Nikolić i jedan od vaterpolo heroja iz Meksika Đorđe Perišić.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track