Bolji uslovi za korisnike na pijaci  Blok 44
Foto: Beoinfo

Pijaca

Bolji uslovi za korisnike na pijaci Blok 44

Beograd -
Rezultati istraživanja biće primenjeni na postojećim natkrivenim pijacama i u budućim glavnim projektima koji predviđaju natkrivanje pijačnih platoa

BEOGRAD- JKP „Gradske pijace” ugovorilo je naučno-tehničku i poslovnu saradnju sa Mašinskim fakultetom u Beogradu, Centrom za termotehniku, čiji je cilj rešavanje problema zagrevanja prostora ispod nadstrešnica na beogradskim pijacama, saopšteno je iz tog gradskog preduzeća.

Rezultati istraživanja biće primenjeni na postojećim natkrivenim pijacama i u budućim glavnim projektima koji predviđaju natkrivanje pijačnih platoa.

– Vremenski uslovi su već takvi da je neophodno reagovati, te je JKP „Gradske pijace” odlučilo da problem rešava fazno. Kako bi se poboljšali uslovi boravka na pijaci „Blok 44”, „Gradske pijace” će u prvoj fazi, na predlog Centra za termotehniku, postaviti mreže preko nadstrešnice – rekao je vršilac dužnosti direktora JKP „Gradske pijace” Predrag Veinović.

Procena je da će mreže omogućiti lagodniji boravak zakupaca i kupaca na platou. U drugoj fazi planira se rashlađivanje celokupnog prostora ispod nadstrešnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track