ACA FILOZOF DIPLOMIRAO I POSTAO POSLOVOĐA: Unapređen komunalac sa Vračara koji je završio fakultet
Foto: Twitter, Espreso

Trud se isplatio

ACA FILOZOF DIPLOMIRAO I POSTAO POSLOVOĐA: Unapređen komunalac sa Vračara koji je završio fakultet

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić u saradnji sa nadležnima iz JKP "Gradska čistoća" omogućio je unapređenje radniku tog javnog preduzeća Arslanu Bajramoskom koji je nedavno diplomirao ekonomiju.

Vesić je podvukao da je to što je učinio Bajramoski zaista divan primer koji pokazuje da kada čovek ima volje i kada ima želju uvek može da radi na sebi i dalje se obrazuje i napreduje.

"Ono što je Bajramoski uradio je sjajno, on je čovek koji je radeći u "Gradskoj čistoći" uspeo da završi fakultet, sada je na masteru, i jutros sam razgovarao sa direktorom našeg JKP "Gradska čistoća" i Bajramoski će od 1. juna, odnosno od kraja maja biti raspoređen na mesto poslovođe. To je ono što je on tražio" precizirao je Vesić za TV Pink.

Gradski menadžer je objasnio i da je Bajramoskom bilo ponuđeno da bude raspoređen u kancelariji na drugom rukovodećem mestu, ali on to nije želeo, jer je hteo da radi "na ulici".

Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

Kako je dodao Vesić, u JKP "Gradska čistoća" ima i poslovođa koji kontrolišu određene sektore i to će ubuduće biti radno mesto Bajramoskog.

Bajramoski je rekao da voli da čita i podvukao da hoće da pokaže deci da bi trebalo da čitaju i uče, jer niko ne može da im oduzme znanje.

Arslan Bajramoski radnik je "Gradske čistoće" je zaljubljen u knjige i godišnje pročita 50 knjiga zbog čega ga zovu i Aca Filozof. Pre pet godina je upisao je i fakultet. U petoj deceniji dobio je stipendiju i postao student ekonomije. Školu je završio u roku, iako su mu govorili da odustane.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Mali poklonio Dostojevskog

Bajramoski je kao veliki ljubitelj knjiga nedavno dobio i poklon koji ga je jako obradovao. Naime, gradonačelnik Beograda Siniša Mali mu je poklonio komplet sabranih dela čuvenog ruskog pisca Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, što je Bajramoski prihvatio sa oduševljenjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track