Najnovije vesti

DIREKTOR URGENTNOG CENTRA: Fale ANESTEZIOLOZI, RADIOLOZI, SESTRE i negativna krvna grupa
Foto: Stefan Jokić

Ercegovac poziva građane da daju krv

DIREKTOR URGENTNOG CENTRA: Fale ANESTEZIOLOZI, RADIOLOZI, SESTRE i negativna krvna grupa

Beograd

BEOGRAD - Direktor Urgentnog centra u Beogradu Marko Ercegovac izjavio je da Urgentnom centru nedostaju gotovo sve profesije, a najviše anesteziolozi, radiolozi i medicinske sestre.

On je gostujući u Dnevniku kazao da su pacijenti kojima je juče urađena transplatacija dobro i poziva građane da daju krv. "Zalihe su uvek prisutne za najteže pacijente, a imamo deficit negativne krvne grupe", kaže Ercegovac.

Dodaje da je fokus Urgentnog centra na tome da se poboljša kvalitet usluge i uslovi rada.

"Pokušavamo da poboljšamo kvalitet i uslove rada zbog pacijenata i samog osoblja. Proširuju se neka odeljenja, a ideja da idemo po principu što brže i bolje za svakog pacijenta", napominje direktor Urgentnog centra.

Kaže da su se tek sada stvorili uslovi da se prošire pojedina odeljenja i da je u planu proširenje tri prijema.Ercegovac ističe da Urgentnom centru nedostaju gotovo sve profesije.

"Fokus je na anesteziologiji i radiologiji, a najveći je na tehničkom kadru koji je deficitaran u celoj Srbiji. Najveći fokus je na medicinskim sestrama koje rade veliki deo posla", objašnjava Ercegovac.

(Tanjug/RTS)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Da se ne zaboravi! Pre tačno tri godine Srbiju zadesile najveće poplave u 21. veku.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...