ŠAPIĆEV ROĐAK IZGRADIO NELEGALNI OBJEKAT: Opština komunicirala s mrtvim čovekom zbog gradnje!
Foto: Printskrin

Skandalozno

ŠAPIĆEV ROĐAK IZGRADIO NELEGALNI OBJEKAT: Opština komunicirala s mrtvim čovekom zbog gradnje!

Beograd -

Opština je nastavila da komunicira sa mrtvim čovekom, da bi opštinski inspektori dopustili ovu bespravnu gradnju - izjavio Goran Vesić povodom ovog slučaja

BEOGRAD - Vlasnik spornog objekta, izgrađenog u Opštini Novi Beograd u Studentskoj 45, bio je na izbornoj listi kandidata “Aleksandar Šapić - za predsednika opštine Novi Beograd“, i takođe je u srodstvu sa predsednikom Opštine Novi Beograd!Na pitanje da li je znao da je jedan od nosioca njegove liste za predsednika Opštine Novi Beograd upisan kao imalac prava na objektu u Studentskoj 45, kao i da li mu je on u srodstvu, Aleksandar Šapić kaže:

- Nisam znao. Da, jeste mi u srodstvu, ali nisam znao. Zašto bih uopšte to morao da znam? Kao što nisam znao ni ko je invesitor, nisam znao ni ko je imalac prava.

Postavlja se pitanje, koliko je realno da predsednik Opštine nije znao da je kandidat sa njegove izborne liste i član njegove familije, imalac prava na objekat koji se bespravno gradi?!

Vesić: Zgranut sam

Komentarišući naša saznanja, gradski menadžer Goran Vesić kaže da je sada jasno zbog čega je Opština Novi Beograd dopustila da se izgradi bespravni objekat:

- Ne znam ko je sada vlasnik nelegalnog objekta u Studentskoj 45, umesto preminulog Alili Amdija. Ako je tačna informacija, da je sada vlasnik kandidat sa Šapićeve odborničke liste, koji je još sa njim u rodbinskim vezama, onda postaje jasnije zašto je Opština Novi Beograd dopustila da se izgradi ovaj bespravni objekat. Da vas podsetim, prvo je prijavljen požar koji je bio povod za rekonstrukciju male ćevabdžinice koji nije prijavljen MUP-u, pa je Alili Amdi umro, a Opština je nastavila da komunicira sa mrtvim čovekom, da bi opštinski inspektori dopustili ovu bespravnu gradnju. Sada je jasnije zašto je opština Novi Beograd sve to radila. Moram da kažem da sam zgranut ponašanjem Šapića u ovom slučaju - kaže Vesić.

Aleksandar Šapić
Aleksandar Šapić

Šapić: Poslali smo inspektore i zabranili gradnju

Šapić je naveo da je Opština kojom on rukovodi uradila sve kako bi sprečila nelegalnu gradnju i da smatra da ni on, a ni Opština Novi Beograd nisu učestvovali u nelegalnoj gradnji koja je krivično delo.- Opštinska građevinska inspekcija uradila je sve što je u njenoj nadležnosti, kao i u svim drugim slučajevima bespravne gradnje. Poslali smo inspektore, zabranili gradnju, postavili trake, o čemu i postoje dokazi. Mi, kao Opština, nismo mogli ništa više da uradimo – kaže Šapić i dodaje da je Opština Novi Beograd reagovala na svaku nelegalnu gradnju.

Kako kaže Opština Novi Beograd je za svaki vid sprečavanja nelegalne gradnje i ne žele da stanu sa rušenjem u Studentskoj:- Mi smo nakon samo dan i po zakazali rušenje u Studentskoj 45, ali tu ne želimo da stanemo. Nadamo se, takođe, da se neće stati sa rušenjima na Novom Beogradu – zaključuje Šapić.

(Srbijadanas.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track