Akcija u Novom Beogradu

(KURIR TV) POČELA DEMONTAŽA BESPRAVNOG OBJEKTA: Radnici skidaju krov i prozore u Studentskoj 45

Beograd -

BEOGRAD - Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45 u Novom Beogradu počeo je danas da se demontira, na terenu je desetak radnika koji u ovim trenucima skidaju krov i prozore, a prostor ispred Studentskog grada je obezbeđen trakom.

1 / 7 Foto: Dado Đilas
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Šef kabineta ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, pozdravio je rušenje bespravnog objekta u Studentskoj ulici broj 45a. On je rekao da je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja 6. novembra 2012. godine tražilo da se ovaj objekat sruši jer se nalazi na studentskoj zemlji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na licu mesta su radnici firme za građevinsko-zanatske radove, iskope zemlje, proizvodnju betona i rušenje starih objekata iz Beograda, sa dva kamiona, a tu je i električni građevinski generator.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Radnici prvenstveno demontiraju krov, skidaju prozore, a iz unutraašnjosti objekta čuje se brusilica. Na nelegalno izgrađenom objektu stoji obaveštenje da će Služba za izvršenje Uprave GO Novi Beograd, počev od današnjeg dana, na parcelama 912/1 i delu parcele 865/1 sprovesti prinudno rešenje, preko drugog lica, a da troškovi izvršenja padaju na teret izvršenika.

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je nedavno prijavu nadležnom tužilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu, a gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da Grad Beograd očekuje od predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Nakon toga, GO Novi Beograd saopštio je da, pošto je Grad pravosnažno okončao postupak legalizacije objekta u ulici Studentskoj 45a, Služba za izvršnje će započeti rušenje u ponedeljak 22. maja u devet sati".

(Foto: Vladimir Milovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track