BOGDANOVIĆEVO IME BULEVARU DS i SDS pozivaju građane da podrže ovu inicijativu
Foto: Kurir

BOGDANOVIĆEVO IME BULEVARU DS i SDS pozivaju građane da podrže ovu inicijativu

Beograd -

BEOGRAD - Predsednici beogradskih odbora Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS) Balša Božović i Aleksandar Ivanović uputiće zajednički predlog Skupštini grada Beograda da novi bulevar u Novom Beogradu dobije ime po Nenadu Bogdanoviću i pozvali su građane Beograda da podrže ovu inicijativu.

Beograđani pamte Bogdanovića kao gradonačelnika koji je srpsku prestonicu uvrstio u red razvijenijih i modernih evropskih metropola, iako ga je nasledio sa uništenom privredom i infrastrukturom.

Bogdanović je iza sebe ostavio mnogobrojne infrastrukturne projekte, ali i inicirao neke koji su realizovani nekoliko godina posle njegove prerane smrti, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Beograd je u vreme Nenada Bogdanovića bio poznat i po izuzetnoj socijalnij politici koja je vodila računa o najstarijim i najugroženijim Beograđanima.

Kako se sada izgradnjom novog bulevara koji spaja most na Adi sa Tošinim bunarom otvorila prilika da se odužimo i zahvalimo Nenadu Bogdanoviću, dodaje se u saopštenju Božović i Ivanović apeluju na Beograđane da podrže ovu inicijativu, jer tako mogu dati doprinos da se Beograd bar na ovaj simboličan način oduži Bogdanoviću i sačuva sećanje na jednog od najuspešnijih gradonačelnika u njegovoj istoriji, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track