Otvorena prva pijaca-trg u Beogradu

Pijaca-trg

Otvorena prva pijaca-trg u Beogradu

Beograd -
Na novootvorenoj pijaci-trgu funkcionisaće 150 montažnih tezgi, koje će se pomerati krajem radnog vremena i tako ostavljati prostor za razna dešavanja na trgu

BEOGRAD - U Zemunu je danas otvorena prva pijaca-trg u Beogradu, koja će zvanično početi da radi od 1. jula.

Iz gradske uprave je najavljeno da će slično rešenje, prema kome će pijaca funkcionisati do kraja radnog vremena, nakon čega će tezge biti izmeštane, čime će prostor biti na raspolaganju za druge aktivnosti i razne manifestacije, biti primenjeno i u Skadarliji, odnosno na Bajlonijevoj pijaci.

"Mi smo sa ovim (pijaca u Zemunu) tek ušli u novi deo projekata na uređenju grada. Imamo ideju da i sličnu, odnosno istu stvar, uradimo i na pijaci Skadarlija, odnosno Bajlonijevoj i verujem da smo, ako zajedno obezbedimo sredstva i rešimo imovinske odnose, na dobrom putu da ove i iduće godine uredima još jednu ovakvu pijacu i to na Bajloniju", rekao je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Uz napomenu da takve pijace-trgovi u drugim evropskim gradovima predstavljaju mesto okupljanja građana i umetnika, da su u pitanju mesta "koja žive 24 sata" i na kojima se odvijaju razne manifestacije, Antić je rekao da se nada da će grad, opština Zemun i Turistička organizacija Beograda znati kako da iskoriste taj prostor.

"Beograd i Zemun su od danas bogatiji jednu pijacu-trg i ona bez ikakve dileme treba da postane deo turističke ponude Beograda", istakao je Antić.

Na novootvorenoj pijaci-trgu funkcionisaće 150 montažnih tezgi, koje će se pomerati krajem radnog vremena i tako ostavljati prostor za razna dešavanja na trgu, objasnio je vršilac dužnosti direktora preduzeća "Gradske pijace" Predrag Veinović.

"Na taj način Beograd će dobiti ne smao nove kulturne sadržaje, nego će i poboljšati svoju turističku ponudu i sadržaj gradskog života", rekao je Veinović.

Mobilna pijaca nalazi se na Omladinskom trgu, koji je nakon završetka radova popločan granitnim neklizajućim pločama, a ceo ambijent su upotpunile i fontana i nova rasveta, koja je uklopljena u postojeći ambijent, kao i novi drvored visokog kvaliteta.

Mobilna pijaca sa sklopivim i lako pokretnim tezgama istovremeno ima i funkciju gradskog trga, sa obnovljenom kanalizacionom, hidrantskom i elektro-infrastrukturom, na površini od oko 3.700 metara kvadratnih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track