Najnovije vesti

VIKEND ZABAVA ZA CELU PORODICU NA KALEMEGDANU 60 opština Srbije predstavlja jela i lepote svog kraja
Foto: Zorana Jevtic

Ulaz na Beogradski manifest besplatan

VIKEND ZABAVA ZA CELU PORODICU NA KALEMEGDANU 60 opština Srbije predstavlja jela i lepote svog kraja

Beograd

BEOGRAD - Treći Festival manifestacija i destinacija "Beogradski manifest" počeće danas po podne na Kalemegdanu i trajaće do nedelje, 28. maja, a ulaz za sve posetioce će biti besplatan.

Festival će, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponuditi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu.

U Gornjem gradu Beogradske tvrđave će se okupiti predstavnici preko 60 opština iz Srbije koje će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju.

Na centralnoj bini festivala će se smenjivati nastupi muzičkih grupa i kulturno umetničkih programa iz svih krajeva Srbije, a na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za podneblja sa kojih dolaze.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge zemlje, a koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih aranžmana i avionskih karata.

Deca će, uz nadzor stručnog osoblja, najbolju zabavu pronaći u velikom dečjem gradu, koji će se prostirati na preko 1.500 kvadratnih metara.Pored tobogana, trambolina, čudesnog dvorca, mališani će moći da pogledaju tri predstave dnevno, kao i nastupe dečjih horova, a moći će da učestvuju i u kreativnim radionicama i plesnim programima.Posebnu radost najmlađima će prirediti brojni animatori, mađioničari, klovnovi, a imaće priliku i da jašu konje.

Ekskluzivno ove godine posetioci će na Kalemegdanu moći da vide i jedinstvenu izložbu velikih skulptura od slame. Figure visine i do četiri metra će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.Još jedna novina su posebno osmišljene ženska i muška zona, u kojima će dame moći da vide zanimljive kreacije naših dizajnera, da urade manikir ili masažu glave, dok će muškarci u zoni "hedonizam jača organizam" moći čak i da se obriju u berbernici na otvorenom. Posetioci će takođe imati priliku da u jednom od tri festivalska dana uživaju i u izložbi automobila old tajmera.

Radno vreme festivala danas je od 16 do 21 čas, a u subotu i nedelju od 12 do 21 čas.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...