Najnovije vesti

HALO, MEDICINSKI U BEOGRADU? BACIĆU VAM BOMBU: Majka pretila fakultetu da bi sinu odložila ispit?!
Foto: Nebojša Mandić

pOZVALA CENTRALU

HALO, MEDICINSKI U BEOGRADU? BACIĆU VAM BOMBU: Majka pretila fakultetu da bi sinu odložila ispit?!

Beograd

BEOGRAD - M. V. (50) iz Beograda pozvala je u petak centralu Medicinskog fakulteta i zapretila im da će baciti bombu na fakultet.

 

Nešto kasnije pozvala je policiju i priznala im šta je uradila, pravdajući se da je želela da njen sin, student tog fakulteta, malo dobije na vremenu kako bi prikupio potpise profesora, što je uslov da izađe na ispit.

foto: Nebojša Mandić

Naime, da bi student mogao da prijavi i polaganje ispita, neophodni su mu ti potpisi, koji dokazuju da je redovno pohađao vežbe iz određenog predmeta, rekao je izvor iz istrage.

 

Sin M.V. nije uspeo da prikupi te potpise, pa je ona verovatno mislila da će

mu pomoći time što će nadležnima na fakultetu zapretiti bombom.

 

"Verovatno je pomislila da bi zbog eventualne evakuacije i prekida nastave njen sin možda uspeo da odloži prijavu ispita, pa bi za to vreme mogao da sakupi potrebne potpise."

 

Svake godine u Srbiji uputi se ogroman broj lažnih dojava o podmetnutim bombama. Najviše se preti sudovima, ali dešava se i da đaci prijavljuju bombe u školama kako bi izbegli pismene zadatke ili kontrolne vežbe.

 

U praksi, za lažnu dojavu bombom najčešće je izricana uslovna kazna zatvora, uz novčanu kaznu, iako je prema našem Krivičnom zakoniku za krivično delo izazivanje panike i nereda zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora i novčana kazna.

 

(Informer)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...