(FOTO) PRODAJE SE UKLETA VILA NA SENJAKU: Lekina kuća na sniženju, a neće je niko!
Foto: Nebojša Mandić

BEOGRAD

(FOTO) PRODAJE SE UKLETA VILA NA SENJAKU: Lekina kuća na sniženju, a neće je niko!

Beograd -

BEOGRAD - Čuvena vila u Ulici Andre Nikolić 5 na Senjaku, koju je svojevremeno koristio Leka Ranković, bivši šef policije i tajnih službi u bivšoj SFR Jugoslaviji, ponovo je na prodaju. I to na sniženju!

Objekat od 409 kvadrata, sa dva manja od 108 metara kvadratnih, te oko 40 ari placa na elitnoj lokaciji, više puta su neuspešno nuđeni na prodaju.

Prvi put za 4,5 miliona evra, poslednji krajem prošle godine kada je cena spuštena na 3,7 miliona, a nova iznosi “samo” 3,06 miliona evra. Ponude se primaju do 30. juna.

foto: Nebojša Mandić

Međutim, uprkos sniženju od oko 20 odsto veliko je pitanje da li će se naći kupac pošto kuća uživa status dobra pod prethodnom zaštitom u okviru prostorne celine Senjak - Topčidersko brdo - Dedinje, što znači da novi gazda ne može da je sruši, iako je poprilično oronula, već objekat može da bude saniran uz gradnju manjeg obima.

Čuvena kuća sagrađena je 30-ih godina prošlog veka i sve do nacionalizacije kao vlasnik se vodila Smiljana Čavić, rođena Čuk.

Od 1966. do smrti 1983. godine u njoj je živeo Leka Ranković, a nakon toga do 1999. u njoj je boravila njegova porodica.

foto: Nebojša Mandić

Ovo zdanje je 2000. od Vlade SR Jugoslavije dobio Olimpijski komitet Srbije, ali ga je 2012. prepisao Gradu Beogradu koji će sada ponovo pokušati da ga proda i popuni budžet.

Grad Beograd je na prodaju ponudio i poslovni prostor u samom centru grada, na adresi Terazije 30 - 32.

Radi se o 1.450 kvadrata koji se nude po početnoj ceni od 1.468.964 evra ili nešto više od 1.000 evra po kvadratnom metru.

(Kurir.rs/Blic, Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li je ovo najveća srpska sramota?! Kuća Branka Ćopića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track