APEL MINISTRA GRAĐANIMA Stefanović: Ne ulazite u vodu nepripremljeni ili pripiti
Foto: MUP

POLICAJCI SPREMNI

APEL MINISTRA GRAĐANIMA Stefanović: Ne ulazite u vodu nepripremljeni ili pripiti

Beograd -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je na građane da ne ulaze u vodu na Adi Ciganliji nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola i dodao da su pripadnici policije osposobljeni i spremni da pruže pomoć kupačima ukoliko im bude potrebna.

Stefanović je danas nakon pokazne vežbe, a u sklopu otvaranja kupališne sezone na Adi, najavio da će MUP u narednom periodu sprovoditi kampanju u kojoj će građane informisati o izazovima koji ih čekaju ukoliko nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola ulaze u vodu.

foto: MUP

"Danas ste mogli da vidite dejstvo različitih policijskih jedinica koje služe za zaštitu i spašavanje na rekama. Sutra počinje kupališna sezona i to je izazov za policiju, jer zbog nedovoljne pažnje dešavaju se često nezgode", naveo je Stefanović.

Poručio je da građani ne bi smeli da se igraju s tim stvarima, dodajući da će od septembra biti organizovan ciklus predavanja u školama o bezbednosti na vodi.

foto: MUP

Na Adi Ciganliji danas je održana pokazna vežba spasavanja na vodama gde su pripadnici Beogradska policije, Žandarmerije, konjanici, vatrogasno spasilačkih snaga, kao i sanitetski tim MUP, pokazali kako reaguju u situaciji kada kupači uđu nepripremljeni ili pod dejstvom alkohola u vodu, kao i ukoliko dođe do sudara čamaca, pa ljudi iz njih ispadnu ili dođe do požara zbog kvara na motoru čamca.

(Kurir.rs, Foto: MUP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

​​​​Stižu nam paklene vrućine, ali uz ovih 8 saveta preživećete ih lakše

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track