ŠAPIĆEVO OTVORENO PISMO GORANU VESIĆU:  I Novobeograđani su građani, ne uzimaj ono što im pripada
Foto: Vladimir Milovanović, Fonet

uOČI SEDNICE sKUPŠTINE GRADA U ČETVRTAK

ŠAPIĆEVO OTVORENO PISMO GORANU VESIĆU: I Novobeograđani su građani, ne uzimaj ono što im pripada

Beograd -

BEOGRAD - Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić obratio se otvorenim pismom pod naslovom " I Novobeograđani su građani, Vesiću ne uzimaj ono što im pripada" menadžeru Grada Beograda Goranu Vesiću pred predstojeću sednicu Skupštine grada, na kojoj će se povećati okvirni bužet za 16 opština osim za Novi Beograd.

Šapić je u svom otvorenom pismu optužio Vesića da se on u želji da postane novi gradonačelnik Beograda odlučio da se preko budžeta lično obračuna sa njim i time uskrati novac za 300.000 stanovnika, koji žive u toj najbrojnijoj gradskoj opštini.

Pismo Šapića prenosimo u celosti:

" I NOVOBEOGRAĐANI SU BEOGRAĐANI.

VESIĆU NE UZIMAJ ONO ŠTO IM PRIPADA!

U četvrtak je zakazana nova sednica Skupštine grada Beograda. Stigao je materijal u kojem se podižu okviri budžeta za sve opštine osim jedne, Novog Beograda. Povećava se prihod svima, osim opštine koja ubedljivo najviše puni budžet grada Beograda, čiji stanovnici ubedljivo najviše novca uplate kroz razne poreze u gradsku kasu i opština na kojoj živi oko petine gradjana Beograda.

Pa kako vas bre nije sramota!?

Da li je moguće Gorane Vesiću, da si zbog prevelike želje da postaneš gradonačelnik i odluke da se zato lično obračunavaš sa mnom, počeo i ozbiljno da ugrožavaš i uskraćuješ novac blizu 300 000 Beograđana, to jest Novobeograđana, koji žive na našoj opštini. Nastavljaš sa svojom destrukcijom koja te čitav život prati, a o čemu sam već govorio. O uništenim klubovima i milionskim dugovima koje si napravio u KK Zvezda i FK Zvezda, svi već sve znaju. Pa čak i pokojni premijer Đinđić je bio za života, jedan od najomraženijih ličnosti u Srbiji, ne zato jer je bio nesposoban, nego najviše zahvaljujući ljudima koji su ga okruživali, a među najbližima oko njega, si bio i ti.

Godinama već uništavaš i ovu Gradsku upravu, sa kojom se mnoge stvari ne slažem i za koju me nije mnogo briga, ali to što si ti radio Siniši Malom, ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju na svetu. Sedeo si 15 metara u kancelariji do njega, a godinama ga opstruisao na sve moguće načine.

Nameštao negativne tekstove u novinama, pomagao proteste protiv njega, pravio paralelni kabinet, pravio razdor medju funkcionerima, sekretarima, direktorima preduzeća..

Bili svi podeljeni na "Vesićeve" i "Sinišine" i plašili se da nešto ne pogreše ako poslušaju nekog od vas dvojice, a u strahu da drugi ne sazna. Sve to i još mnogo toga, zna cela Uprava grada bolje od mene, samo svi ćute jer se plaše da kažu. I sve to u želji da ga smeniš i ti postaneš gradonačelnik. Pa evo uspeo si i u tome konačno, a i za to me baš briga. Ko mu je kriv kad ti je sve sam dozvolio i zaista nemam nameru da branim Malog, jer bih mnoge stvari radio drugačije nego on, što se Beograda tiče, ali za tebe je Vesiću, Siniša Mali bio, Rudolf Đulijani.

E sad me pažljivo slušaj.

To što si urušio sve čega si se dohvatio, pa i ovu gradsku vlast, to me ne interesuje, ali to ćeš već sa svojom novom partijom, SNS-om, da raspraviš, nakon beogradskih izbora. Čim vam stignu rezultati istih. Ako te do tad uopšte i ostave tu gde si. Možeš slobodno da nastaviš da mi pretiš svojim plaćenim medijima, inspekcijama, hapšenjem... Svom silom koju imaš, povući ti se NIKAD neću.

Ako imaš bilo kakav lični problem sa mnom, znaš gde možeš uvek da me nadješ. Ja se ni od koga ne skrivam, pa neću sigurno ni od tebe. Ali te sada najlepše molim da prestaneš da maltretiraš i zakidaš 300 000 ljudi koji žive na Novom Beogradu, jer oni sa ovim nemaju veze.

Izdržaćemo nekako još do tih gradskih izbora, a onda u Starom dvoru nece biti mesta za obojicu, veruj mi.

Pa ako se odluče Beogradjani za tebe, nek je i tebi i njima sa srećom. Ako pak slučajno, ja dobijem priliku da vodim Beograd, veruj mi da možeš odmah da se vratiš u svoje rodno Kraljevo.

Ako te i Kraljevčani prihvate nazad, jer oni su za razliku od tebe dobri ljudi. Verovatno otud i priča da te zato nisu ni hteli, pa te poslali nama u Beograd. Ali do tada Vesiću, ne zakidaj Novobeograđane, oni to zaslužili nisu. Inače sam siguran da kad jednog dana izgubiš svu tu silu i moć koju danas imaš, čeka te veliki broj tvojih "prijatelja" koje si zavijao u crno sve ove godine, koji će jedva čekati da sa tobom "popiju kafu".

Ponavljam ti još jednom, znaš gde možeš da me nađeš, dođi slobodno, ne plaši se. Momčine kao ti ne treba da se plaše jednog običnog, bivšeg sportiste i propalog glumca, "Gangule".

Samo Vesiću, ne diraj više Novobeograđane, ne uzimaj im novac koji im pripada i ne opstruiši razvoj Novog Beograda, samo zato, jer sam ja na njegovom čelu, Vesiću!

Završiću sa fotografijom novinara Milovana Jovanovića, gde je njegova izjava, koja sve govori o tebi.

(Kurir.rs/Foto Fonet/ Vladimir Milovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako funkcioner BIA zloupotrebljava službeni položaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track