ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA: Garaža na Obilićevom vencu ponovo radi
Foto: JKP Parking Servis

Ulaz i izlaz samo iz maršala birjuzova

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA: Garaža na Obilićevom vencu ponovo radi

Beograd -

BEOGRAD - JKP „Parking servis“ završilo je radove na rekonstrukciji i nadogradnji garaže „Obilićev venac“, koja je počela sa radom.

Gradskim čelnicima prezentovano je i kako se napajaju električni automobili, s obzirom na to da su u obnovljenoj garaži postavljeni uređaji za njihovo punjenje. Kako bi garaža bila bezbedno nadograđena, ispod postojećeg objekta utisnuti su novi šipovi, kojima su ojačani temelji i noseća čelična konstrukcija. Takođe, sanirana su nekadašnja oštećenja na konstrukciji garaže.

foto: JKP Parking Servis

U garažu se ulazi samo iz Ulice maršala Birjuzova, iz koje su otvorena dva ulaza i dva izlaza.

Garaža na Obilićevom vencu je standard kako zapravo treba da izgledaju moderne garaže, a vozačima je omogućeno da parking plaćaju i platnim karticama. Grad je korisnicima usluga parkiranja obezbedio korišćenje parking mesta od 17 časova do ujutru po ceni od 4 hiljade dinara. Cena parkiranja po satu je 90 dinara, dok je mesečna pretplata 17.000 dinara. Korisnici usluga parkiranja u garaži „Obilićev venac“ mogu da zakupe i rezervisano parking mesto na period do deset godina.

- Nadogradnjom četiri polunivoa, ovaj parking objekat sada ima ukupno 20.000 kvadrata, potpuno nove temelje, konstrukciju, fasadu i krov. Grad Beograd i „Parking servis“izašli su u susret stanarima pešačke zone Obilićev venac i nude im pretplatu pod povlašćenim uslovima. Želeli smo da obezbedimo posebna parking mesta za stanare i obeležili smo ih na poslednja četiri polunivoa. Za 6.500 dinara mesečno stanari će

dobiti posebno obeleženo parking mesto, koje im niko drugi ne može zauzeti, a koje je 70% jeftinije u odnosu na komercijalnu cenu. Imali smo intenzivne sastanke sa predstavnicima saveta stanara i maksimalno smo im izašli u susret, tako da mislim da će stanari ovog dela grada biti zadovoljni, - rekao je direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković.

foto: JKP Parking Servis

Stanarima pešačke zone, kao i svim dosadašnjim korisnicima povlašćenih parking karata za parkiranje u crvenoj zoni, u skladu sa Rešenjem Sekeretarijata za saobraćaj, uz mesečnu kartu za crvenu zonu omogućeno je i parkiranje u većem delu žute zone, koja se na nju „naslanja“.

( Kurir.rs/Foto JKP Parking servis)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Avalski toranj kakvog još nikada niste videli! Ekskluzivni snimci iz vazduha koji ostavljaju bez daha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track