Besplatni programi Kancelarije za mlade opštine Stari grad „ZAGRIZI LETO“
Foto: Promo

Besplatni programi Kancelarije za mlade opštine Stari grad „ZAGRIZI LETO“

Beograd -

Kao i svakog leta, Kancelarija za mlade Gradske opštine Stari grad je za stanovnike ove opštine koji imaju između 15 i 30 godina pripremila brojne programe. Svestranim mladim Starograđanima koji vole kreativno da se izražavaju na raspolaganju su radionice novinarstva, izrade nakita, kaligrafije, vajanja i heklanja.

Rok za prijavljivanje je 17. jul, a prijave se vrše putem onlajn formulara na sajtu Kancelarije za mlade Stari grad.

foto: Promo

Radionica kreativnog novinarstva

Niz predavanja na temu kreativnog pisanja i novinarstva. Polaznici će naučiti da pišu osnovne novinarske forme - vest, izveštaj, reportažu, intervju, kao i tekstove za onlajn medije, a upoznaće se i sa osnovama istraživačkog i TV novinarstva.

Radionica izrade nakita

Mesto na kom će se mladi opustiti, ostaviti brige pred vratima i uroniti u malu oazu kreativnosti i probuditi svoj stvaralački potencijal, životnu energiju i radost kroz stvaranje. Polaznici će imati mogućnost da nauče kako da naprave ogrlicu i narukvicu.

Radionica kaligrafije

Program se sastoji od teorijske i praktične edukacije učesnika o umetnosti lepog pisanja. Savremena kaligrafija koristi se za izradu grafičkog dizajna, logo dizajna, čestitki, pozivnica i sl.

Radionica vajanja

Upoznavanje sa osnovama vajarstva kao disciplinom koja se, u najširem smislu, bavi definisanjem prostora. Polaznicima će se upoznati sa materijalom u kome se rad izvodi, načinom upotrebe materijala, alatkama, a dinamika će biti prilagođena interesovanjima i strukturi prijavljenih polaznika.

Radionica heklanja

Polaznici radionice će imati priliku da nauče osnove heklanja i čitanje šema za heklanje. Prilagođena je apsolutnim početnicima i nikakvo predznanje nije potrebno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja