POZIV GRAĐANIMA: Ukrasite jednu palilulsku zgradu
Foto: Promo

UMETNIČKI POKRET

POZIV GRAĐANIMA: Ukrasite jednu palilulsku zgradu

Beograd -

Opština Palilula pozvala je građane da uzmu učešće u okviru umetničkog projekta „Outings“, koji organizuje Francuski institut u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju, radionice u okviru umetničkog projekta „Outings“ organizovao je Francuski institut u saradnji sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada i beogradskom opštinom Palilula.

„Outings“ je nastao angažovanjem francuskog umetnika Žilijena de Kazabjanke u želji da dela iz muzejskih kolekcija učini dostupnim građanima koji nemaju često priliku da borave u muzejima.

Projekat se sastoji iz dve radionice, u okviru kojih će učesnici, zajedno sa umetnikom, birati likove sa slika iz kolekcije Galerije Matice srpske, koje će umetnik fotografisati, da bi ih uz poseban postupak štampanja uvećao radi apliciranja na zgrade koje se nalaze na Paliluli.

Tom prilikom svaki učesnik moći će da odabere ličnost sa jedne slike i ukrasi jednu palilulsku zgradu.

Pored dvadeset zgrada koje će na taj način postati svojevrsna izložba na otvorenom, Palilulu će krasiti i jedna freska približnog formata od 15 puta sedam metara.

Učešće u radionicama, koje će se održavati od 10. do 14. jula, besplatno je, a učesnici moraju biti punoletni građani i prijavom se obavezuju da budu prisutni na obe radionice.

Kurir / E.K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track