IZVRŠITELJI PRED VRATIMA KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Zbog greške države bolnici plene imovinu
Foto: Marina Lopičić

SRAMOTA

IZVRŠITELJI PRED VRATIMA KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ: Zbog greške države bolnici plene imovinu

Beograd -

Zbog sporne parcele, sledeći korak nakon popisa imovine Kliničkog centra na Dedinju, biće plenidba i prodaja u vrednosti od 1,1 miliona evra

Imovina KBC „Dr Dragiša Mišović“ ipak će se naći naredne srede na meti sudskih izvršitelja, koji će doći da je popisuju zbog sporne parcele, što je i prvi korak pred plenidbu i prodaju.

Izvršitelji će 12. jula popisati imovinu bolnice u vrednosti od 1,1 miliona evra, koliko je procenjeno po izvršenoj presudi u korist Simonide Tanasijević.

Žalba pred Višim sudom

- Dužniku je ostavljeno vreme da izađe s novim predlogom, odnosno načinom na koji će izmiriti svoje obaveze. Međutim, to se nije dogodilo, a izvršni postupak prema zakonu mora da bude nastavljen. Ukoliko je bolnica uložila žalbu sudu, onda sud svakako treba da odluči o tome, ali to svakako ne zaustavlja izvršni postupak - kaže za Kurir Neda Petrović iz Komore javnih izvršitelja.

S druge strane, direktor KBC „Dragiša Mišović“ dr Radisav Šćepanović kaže da ga o ovome niko nije obavestio.

- U proceduri je naša žalba pred Višim sudom. Posle toga će biti rešeno na ovaj ili onaj način. Ili će da se plati, ili će da se ponovi postupak u kojem bolnica neće biti u obavezi da plati, u tom slučaju ne znam ko će platiti, to je drugi postupak - navodi dr Šćepanović i dodaje da Ministarstvo zdravlja sigurno neće dozvoliti da bolnica prestane da radi.

Nacionalizovana zemlja

Spor protiv bolnice pokrenula je 2011. Simonida Tanasijević za nadoknadu materijalne štete za 12 ari placa koje je država u oktobru 1960. nacionalizovala, a zatim ga je 1963. KBC „Dragiša Mišović“ kupio od tadašnjeg Narodnog odbora opštine Savski venac. Od bolnice je zatim plac kupio Dom časnih sestara, a on je zemlju 1992. prodao „Kolingu“, koji je sad u stečaju.

Kurir / M. Branković

Foto: Marina Lopičić

PLENIDBA U KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ Lončar: Ništa se neće iznositi iz bolnice!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Direktor KBC Dragiša Mišović: Bolnica će sačekati presudu kakva god ona bila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track