BURNA SUBOTNJA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: Muškarac izboden nožem na Južnom bulevaru, u Resniku direktan sudar 2 automobila
Foto: Nebojša Mandić

Hitna pomoć intervenisala 117 puta

BURNA SUBOTNJA NOĆ IZA BEOGRAĐANA: Muškarac izboden nožem na Južnom bulevaru, u Resniku direktan sudar 2 automobila

Beograd -

U Beogradu je protekle noći uboden nožem 30-godišnji muškarac koji je pri tom zadobio tešku traumu, dok je na Kružnom putu posle Resnika prema Bubanj potoku došlo do sudara u kojem su dve osobe teško povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac je uboden nožem u 04:04 sati na uglu Južnog bulevara i Ustaničke ulice, a nakon toga je prebačen na reanimaciju u Urgentni centar.

Sudar dva automobila kod Resnika dogodio se u 05:07 sati, nakon čega su intervenisale dve lekarske ekipe od kojih je jedna zbrinula teško povređenu 26-godišnju mušku osobu koju je prevezla na reanimaciju u Urgentni centar.

Druga lekarska ekipa zbrinula je 53-godišnjeg muškarca, stranog državljanina, koji je takođe zadobio tešku traumu sa višestrukim prelomima obe noge, rekla je Macura, dodavši da su na licu mesta, pored Hitne pomoći, bili prisutni i vatrogasci i policija.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 00:40 sati na uglu Grobljanske i Ulice Ljube Rankovića u Ostružnici povređen je 35-godišnji muškarac, koji je zbrinut na licu mesta, nakon čega je odbio dalji transport i dobio uput.

Na Zrenjaninskom putu su u 05:39 sati lakše povređena dva muškarca od 32 i 38 godina starosti, koji su odbili dalji transport.

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 117 intervencija od kojih 25 na javnom mestu, a od hroničnih bolesnika javljale su se sve grupe - astmatičari, srčani sa bolom u grudima, psihijatrijski i drugi, dok je bilo i poziva sa splavova zbog slučajeva alkoholisanih osoba.

Juče je, navela je Macura, zabeleženo 125 intervencija Hitne pomoći od kojih 49 na javnom mestu, uključujući pet saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo teških trauma, a tokom dana pomoć je zbog visokh temperatura ukazivana povećanom broju starijih osoba koje su kolabilare na ulici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track