POČELA OBNOVA ŠKOLE U BEGALJICI: Đaci u klupama od septembra
Foto: Marina Lopičić

IzgorelA U POŽARU

POČELA OBNOVA ŠKOLE U BEGALJICI: Đaci u klupama od septembra

Beograd -

BEOGRAD - Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na obnovi Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" u Begaljici, gde je prošle nedelje započeta sanacija objekta koji je izgoreo u požaru 2016. godine.

Gak je predstavnike izvođača radova pozvao da se striktno drže rokova kako bi 250 đaka ove škole u septembru mogli da se vrate u svoje klupe.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Grocka Stefan Dilberović i direktorka škole Ivo Lola Ribar Dragana Pešić, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

"Ovo je veliki posao, ubrzali smo sve procedure, obezbedili novac i sada je sve na izvođaču radova. Očekujem da sve protekne bez problema. Važno nam je da se ne kasni, ali i da posao bude završen kvalitetno, da deca dobiju bezbednu školu", rekao je Gak.

Vrednost ugovorenih radova na sanaciji škole u Begaljici iznosi 57,3 miliona dinara.

Izvođač radova ima rok od 60 dana da završi sve predviđene građevinske i građevinsko-zanatske radove i radove na svim instalacijama.

"Problema je bilo puno, počevši od činjenice da škola nije bila legalizovana, pa je administrativna procedura potrajala, ali je sada sve spremno za radove u punom jeku", rekao je Gak.

Osnovna škola u Begaljici je izgorela u požaru 23. aprila prošle godine, a nakon zahteva Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije je obezbedila novac.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI SRAMOTA: U Srbiji bolje biti starleta ili batinaš nego profesor !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track