OPASNOST OD VRUĆINA: Preporuka da javna preduzeća rade u dve smene
Foto: Marina Lopičić

REŽIM RADNO VREME JAVNIH PREDUZEĆA

OPASNOST OD VRUĆINA: Preporuka da javna preduzeća rade u dve smene

Beograd -

Naša preporuka je da se, kada temperatura pređe 37 stepeni, uvede režim dvosmenskog rada, i to do 13 časova, posle čega sledi pauza do 16 sati, i sva javna preduzeća se pridržavaju toga, izjavio je juče zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Mladenović, gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević obišli su radnike nekoliko javnih gradskih preduzeća, koji rade na otvorenom, u otežanim uslovima zbog visokih temperatura, prenosi Beoinfo.

- Oko 700 radnika „Beograd puta“ na šezdesetak gradilišta trenutno je aktivno - rekao je Mladenović.

Mladenović je rekao i da su čelnici grada razgovarali sa vozačima GSP Beograd na okretnici tramvaja u Bloku 45, kao i sa radnicima u postrojenju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ u Makišu.

Samo u GSP angažovano je oko 2.000 vozača. Višečasovna pauza u tom preduzeću, nažalost, ne može da se primeni jer javni prevoz radi 24 sata bez prestanka. Na ulicama grada je više od 600 vozila javnog prevoza, precizirao je Mladenović.

On je pozvao i na racionalniju potrošnju vode i dodao da u proseku ona iznosi 150-250 litara po stanovniku.

- U određenim delovima grada potrošnja iznosi čak 800 litara, te je jasno da se koristi za zalivanje bašta i voćnjaka - rekao je on.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SA VRELOG BEOGRADSKOG ASFALTA: Srbiju topi crveni meteoalarm, a evo kako je na najkritičnijim gradskim lokacijama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track