RADILI BAGERI NA UGLU BULEVARA DESPOTA STEFANA I CVIJIĆEVE: Počelo rušenje ilegalnih objekata
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

RADILI BAGERI NA UGLU BULEVARA DESPOTA STEFANA I CVIJIĆEVE: Počelo rušenje ilegalnih objekata

Beograd -

BEOGRAD - Na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve ulice danas je počelo rušenje ilegalno izgrađenih objekata, umesto kojih će biti postavljene zelene površine i prošireni trotoari, izjavio je gradski urbanista Milutin Folić.

Pre početka rušenja Folić je novinarima rekao da nelegalni objekti na tom mestu sužavaju trotoar, ometaju kretanje građana ali i sakrivaju pogled na jednu od, prema njegovim rečima, najlepših zgrada Beograda.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Vrlo je važno da javne površine koje su 90-tih godina okupirane divljim objektima, konačno budu privedene nameni i da sa javnih površina uklonimo to ruglo koje zauzima mesto parkićima i igralištima za decu", kaže Folić.

On je pohvalio čelnike opštine Palilula jer su prepoznali nameru gradske uprave da se javne površine "očiste i vrate svim građanima", te naveo da je na toj opštini već uklonjeno 40 ilegalnih objekata.

"Reč je o objektima u Ruzveltovoj i Ulici Mije Kovačeviće, to su ulice koje se trenutno rekonstruišu, a onda će se i javne površine oko njih očistiti", kaže Folić i dodaje da će se tu naći sadržaji koji su neophodni svim građanima a ne "povlašćenim pojedinicima".

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovaj trend je već prisutan na opštinama Savski venac i Vračar, pa je Folić podsetio da je srušena apoteka koja je se nalazila "usred Karađorđevog parka" i umesto nje je sada na tom mestu javna česma.

Folić je rekao da je uklonjen niz objekata na uglu Birčaninove ulice i Bulevara Oslobođenja, a da će se i na tom potezu naći zelene površine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Tanjug/Sava Radovanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pljačka!? Roditelji evo koliko će vam trebati para za školu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track