Novih 10 zglobnih autobusa od danas krstari Beogradom
Arhivska fotografija/Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Novih 10 zglobnih autobusa od danas krstari Beogradom

Beograd -

BEOGRAD - Beogradskim ulicama od danas krstari još 10 novih zglobnih autobusa, urađenih po najnovijim standardima, sa klima uređajima, brojačima putnika, besplatnim internetom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je svečano primio autobuse ispred Starog dvora, naglasio je da to nije sve i da će Beograđani do kraja septembra dobiti još 20 takvih autobusa.

Konstatujući da se GSP zaista modernizuje, kao i da se trudi da se iz dana u dan unapredi kvalitet usluga i kvalitet prevoza u glavnom gradu, Mali je rekao da će se novi autobusi koristiti u pogonu Karaburma, Novi Beograd, a da će pet od tih 30 otići i u Zemun.

" Dakle, većina građana Beograda videće koristi od ovih autobusa. Od 2015. do danas, 60 solo autobusa, plus ovih 30, pet elektro autobusa, dakle ukupno 95 novih autobusa na ulicama su glavnog grada. Takođe, 12 školskih autobusa koji su stigli po prvi put, koje ćemo da koristimo za prevoz naših mališana", rekao je Mali.

Smatra da građani to vide, ali podvlači da postoji još "desetine autobusa" koje treba zameniti, koji su stari, nemaju klimu, na koje se građani najviše žale i otkrio da se radi na "agresivnom planu" koji će se realizovati naredne dve godine, kako bi se svi stari autobusi rashodovali i kupili novi.

" I da građani Beograda stvarno imaju kompaniju GSP kojom mogu da se ponose i da svaki autobus i radi i ima klimu i po kvalitetu prevoza bude kao u ostalim metropolama sveta", rekao je Mali i dodao da je Ikarbus pokazao da ima "znanje, sposobnost, tehnologiju" da u datom roku i kvalitetu napravi autobuse.

" Kada god možemo, kupujemo domaće, tako ćemo nastaviti i u budućnosti", rekao je gradonačelnik.

Direktor GSP Željko Milković kaže da se u njegovom preduzeću trude da prevoz bude bolji, brži, sigurniji i apelovao je na građane da plaćaju prevoz, jer, kako je rekao -bez plaćanja prevoza, nema ni novih autobusa.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte BG mostove i Novi Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track