BURNA SUBOTNJA NOĆ U PRESTONICI: Saobraćajke širom Beograda, tegobe mučile srčane bolesnike i astmatičare
Foto: Nebojša Mandić

Hitna pomoć intervenisala 95 puta

BURNA SUBOTNJA NOĆ U PRESTONICI: Saobraćajke širom Beograda, tegobe mučile srčane bolesnike i astmatičare

Beograd -

U Beogradu se protekle noći dogodila teška saobraćajna nezgoda u Ulici 1. maja, kada se prevrnuo automobil pri čemu su tri osobe teško povređene, a jedna od njih je preminula nakon pokušaja reanimacije, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima, do te nezgode je došlo u 21:50 sati kod broja 39, a na lice mesta izašli su, pored ekipe Hitne pomoći, i vatrogasci i policija.

Jedna 20-godišnja osoba je u toj nezgodi zadobila otvoreni prelom obe noge i prebačena je u Urgentni centar, dok je druga osoba, stara 22 godine, s povredama kičme reanimirana i, takođe, prevezena u tu zdravstvenu ustanovu. Treća osoba, stara 21 godinu, reanimirana je, ali je preminula.

STRAVIČNA NESREĆA U MALOJ MOŠTANICI: Poginuo mladić (21), teško povređena još dvojica

Protekle noći dogodile su se još dve saobraćajne nezgode - u 19:48 sati na uglu ulica Branka Radičevića i Žarka Zrenjanina u Borči lakše su povređena dva muškarca od 23 godine starosti, i potom prebačena u Urgentni centar.

U 01:47 sati na uglu Dalmatinske i Ulice Stanoja Glavaša lakše povrede zadobio je 21-godišnji muškarac, koji je takođe prebačen u Urgentni centar.

Hitna pomoć je, navela je Macura, noćas imala ukupno 95 intervencija od kojih 16 na javnom mestu, a za pomoć su se najviše javljali srčani bolesnici i astmatičari.

Kako je dodala, juče je zabeleženo 137 intervencija Hitne pomoći od kojih 49 na javnom mestu, uključujući šest saobraćajnih nezgoda među kojima je jedna, koja se dogodila oko 13:30 sati, bila teška i u njoj je povređena mlađa ženska osoba.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track