NEZAPAMĆENO NA LINIJI 37: Busplusovci ga uhvatili bez karte, pa se pravio da je Francuz?!
Foto: Dado Đilas

Nesvakidašnja scena

NEZAPAMĆENO NA LINIJI 37: Busplusovci ga uhvatili bez karte, pa se pravio da je Francuz?!

Beograd -

BEOGRAD - Nesvakidašnja scena odigrala se pre nekoliko dana u gradskom prevozu u Beogradu, kada su se kontrolori "natezali" sa čovekom koji nije imao kartu, a od kazne je hteo da se izvuče tako što je uporno pričao francuski.

Često smo svedoci svakojakih scena iz javnog prevoza. Jedna, pa rekli bismo komična, dogodila se prošle nedelje na liniji autobusa 37.

foto: Stefan Jokić

Naime, kontrolori su ušli u autobus kako bi proverili da li svi putnici imaju karte, ali sa jednim od putnika nikako nisu mogli da se sporazumeju, jer, navodno, ne govori srpski jezik.

Na dalja insistiranja kontrolora da pokaže kartu, putnik je samo "parlao" francuski, a potom je ušao u dijalog i sa jednim putnikom iz autobusa koji govori ovaj jezik. Rekao mu je kako je, navodno, novac za kartu dao vozaču, što je ovaj negirao.

Kako je vreme odmicalo, a autobus stajao "zakucan" kod Ade Ciganlije u smeru ka Banovom brdu, živci su počeli da popuštaju - svima. I putnicima i kontrolorima.

foto: Nebojša Mandić

Građani su ovog "slepog putnika iz Francuske" mahom doživeli kao foliranta i poručili mu da što pre izađe iz autobusa, što su mu i kontrolori naredili, kako bi ostali mogli da nastave putovanje. Među putnicima, koji su se uglavnom smejali doslednosti Francuza, bilo je i onih kojima se žurilo, pa je palo i po koje oštrije dobacivanje.

"Francuz" je u jednom trenutku je rešio da usliši molbu kontrolora, pa je napustio vozilo na srednja vrata. Taman kad su putnici odahnuli i pomislili da drami došao kraj i da će nastaviti putovanje, Francuz je ponovo "uleteo u scenu", tako što je uskočio u isti autobus, ali ovog puta na prednja vrata. Ovaj njegov potez izazvao je smeh kod ostalih putnika, ali i produbilo sumnju da se zaista radi o stranom državljanu (jer, da li biste se vi u takvoj situaciji u inostranstvu šegačili sa kontrolorima?!).

foto: Nebojša Mandić

Kako se drami nije nazirao kraj, intervenisala je i policija, koja je putnika bez karte izbacila iz autobusa.

Iz Bus Plusa su nam potvrdili da je ovaj incident prijavljen i da je saobraćaj na ovoj liniji zbog toga bio zaustavljen na oko tri minuta. Kažu da je to standardna procedura kada putnik nema kartu.

"Osoba koja se u momentu kontrole zatekla u vozilu bez važeće karte i koja ne kupi posebnu kartu dužna je da po uručenju odštampane kopije elektronski potpisanog prekršajnog naloga napusti vozilo na prvom narednom stajalištu. Ukoliko to ne učini, kontrolor može da izda nalog vozaču da zaustavi i zadrži vozilo na stajalištu", rekli su za Alo iz Bus Plusa, uz napomenu da je "putnik zatečen bez važeće karte i koji ne želi da kupi posebnu kartu, dužan da kontroloru ili ovlašćenom licu pruži podatke o svom identitetu.“

(Kurir.rs/Alo/N.M./Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Ko postavlja bombe na Vračaru?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja