PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Radijatori u BG školama biće topli
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Gradska uprava

PRIPREME ZA GREJNU SEZONU: Radijatori u BG školama biće topli

Beograd -

BEOGRAD - Beogradske škole spremne su za početak nove grejne sezone koja počinje 15. oktobra, a Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu obezbedio je 709, 6 miliona dinara za kupovinu energenata za zimu, saopštila je Gradska uprava.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je izjavio da će se tokom nove grejne sezone tri škole priključiti sistemu daljinskog grejanja, dve prelaze na gas, dok se za još tri razmatra koje bi bilo najbolje rešenje.

"Za sve škole su nabavljeni energenti, škole su spremne i tu ne sme biti nikakvih iznenađenja jer je vremena za pripreme bilo dovoljno", rekao je danas Gak.

Kako se navodi, za energente je ove godine izdvojeno 13,5 miliona dinara za sušeni lignit, 5,1 miliona dinara za pelet, 8,5 miliona za tečni naftni gas, 13,1 miliona za brikete, 27,4 miliona za mrki ugalj, 612,4 miliona za lako gasno ulje i 29,6 miliona dinara za mazut.

Na sistemu daljinskog grejanja u Beogradu je 64 odsto osnovnih škola, 130 od ukupno 203, i 82 procenta srednjih škola, 71 od 87, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Stefan Jokić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track