ŠARČEVIĆ NE ODUSTAJE OD SMENE MOSUROVIĆA: Ministarstvo prosvete saopštilo da je odluka o razrešenju jedina moguća
Foto: Fonet

tvrde da su potvrđene nezakonitosti u radu

ŠARČEVIĆ NE ODUSTAJE OD SMENE MOSUROVIĆA: Ministarstvo prosvete saopštilo da je odluka o razrešenju jedina moguća

Beograd -

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da je još jednom analiziralo situaciju u Osnovnoj školi ”Svetozar Miletić” u Zemunu, kao i postupanje prosvetne inspekcije, i da su nedvosmisleno utvrđene nezakonitosti u radu bivšeg direktora Miroljuba Mosurovića.

Mosurović je na početku ove školske godine smenjen, zbog čega je došlo do protesta roditelja i zaposlenih, koji su tražili da on ostane na funkciji.

foto: Marina Lopičić

Prema navodima Ministarstva, inspekcija je nedvosmisleno utvrdila nezakonit prijem u radni odnos troje zaposlenih koji nisu imali potreban stepen stručne spreme, imali su samo osnovne studije 240 bodova a ne i master kako Zakon propisuje, "pa je odluka o razrešenju jedina moguća".

Na roditelje i zaposlene Ministarstvo je apelovalo da prihvate legitimno imenovanog vršioca dužnosti direktora, kako bi se rad u školi normalizovao i usledile redovne procedure izbora Školskog odbora i direktora, jer je to pre svega u interesu učenika.

Na saopštenje Ministarstva prosvete reagovao je Savet roditelja škole, koje je konstatovao da je neprijatno iznenađen dopisom, jer su "na sastanku u sredu stekli utisak" da je ministar Mladen Šarčević zaista zainteresovan da vodi dijalog i da razmotri sve o čemu su razgovarali.

foto: Marina Lopičić

Kako je objašnjeno, roditelji su došli kod ministra da traže zaštitu vrednosti kojima uče svoju decu - "poštenje, vredan rad, poverenje, solidarnost, odgovornost i upornost", a direktor Mosurović je "bio njihov nosilac i primer kako se one primenjuju".

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track