ISPOVEST BRAČNOG PARA IZ BEOGRADA: Ivana i Bojan umalo se razveli zbog Boleta, a on je...
Foto: Profimedia

iako mali napravio je veliku pometnju u njihovom domu

ISPOVEST BRAČNOG PARA IZ BEOGRADA: Ivana i Bojan umalo se razveli zbog Boleta, a on je...

Beograd -

BEOGRAD - Ivana i Bojan D. su godinama uživali u skladnom braku, sve dok se u njihovu kuću u Medakoviću, potpuno nepozvan, nije uselio Bole!

Možda priča ne bi delovala čudno da Bole nije miš, koji je, iako mali, uspeo da napravi veliku pometnju u njihovom domu.

Ivana i Bojan su odbili da u potpunosti otkriju svoj identitet i dozvole nam da ih fotografišemo, ali su pristali da sa nama podele ovu neobičnu priču.

foto: Profimedia

- Boletovo prisustvo u kući smo primetili još krajem prošle godine. U prvi mah nismo znali da nam se miš uselio u kuću, već smo šuškanja koja smo čuli pripisivali vetru i zvucima iz dvorišta – priseća se sa osmehom Ivana.

Bojan kaže da je često noću čuo kako nešto „migolji“ po kući, a da im se glodar nepozvan uselio u dom shvatio je kada je video rupu u zidu pored elementa u kuhinji.

- Prvo sam mislio da se truni malter, ali kada sam bolje pogledao, shvatio sam da je u zidu rupa. Šta ću, odmah sam počeo da izmeštam kuhinju kako bih pokušao da uhvatim krzneno čudovište koje je počelo da pravi dar-mar po kući - kaže Bojan.

U danima koji su usledili pažljivo je postavljao mišolovke po kući. Ivana je htela da se odseli kod svojih jer nije mogla da podnese činjenicu da živi u kući sa tako „prljavom živuljkom“, a onda se dogodilo nešto što je sve promenilo.

foto: Profimedia

- Sedela sam u dnevnoj sobi za laptopom i pila kafu. Shvatila sam da se u trpezariji nešto pomera. Okrenula sam se i ugledala ga! Bio je tako mali i sladak, stajao je na tepihu i mazio njuškicu. Raznežila sam se i shvatila da ne mogu da dozvolim da naš nepozvan gost nadrlja – priča razneženo naša sagovornica.

Čim se Bojan vratio sa posla, rekla mu je da skloni sve otrove i mišolovke, uz napomenu da „Bole ne sme da strada!“.

- Veče pre je vilenela da ne može da zaspi, a onda mu je sutra nadenula ime Bole. Žene su čudo - smeje se Bojan.

foto: AP

Međutim, početkom ove godine nije bilo razloga za smeh. Nakon što je Ivana rekla da Bole sme da ostane u kući zbog svoje slatkoće, Bojan je poludeo i rekao joj da mu ne pada napamet da sklanja klopke i ne sluteći da će to Ivana krišom učiniti.

- Sve sakrivene klopke ispod radnih delova kuhinje je sklonila, a one što su bile na vidnom mestu je zamenila. Umesto lepka je stavila gel za kosu! Tako da, Bole i da je protrčao tuda, ne bi mu bilo ništa – priča u neverici Bojan, dok Ivana slaže „grešnu facu“.

foto: AP

Pošto se miš danima nije uhvatio u klopku, Bojan je mislio da je bolje uslove života pronašao u komšiluku. Međutim, ponovo je čuo šuškanje i shvatio da Bole i dalje gazduje.

- Prvo što sam pomislio jeste da je taj miš mnogo pametan, ali sam onda uhvatio Ivanu kako sklanja novu klopku koju sam postavio – kaže Bojan i dodaje da je potom pozvao ekipu za deratizaciju. Međutim, kako su došli dok je on bio još na poslu, Ivana ih je vratila sa kućnog praga, a Bojana uredno slagala da su momci odradili svoj posao.

foto: AP

Nakon više od mesec dana jurcanja sa mišom po kući, Bojan je shvatio da nešto definitivno ne štima i suočio se sa svojom suprugom. Ona mu je kroz suze priznala da je na sve načine pokušavala da spase Boleta sigurne smrti.

- Pao mi je mrak na oči. Kao da nismo mogli da pričamo o tome, da Boleta nekako uhvatimo i pustimo u prirodu! Ne, ona je svesno išla i minirala me. Pomislio sam, ko zna šta mi sve radi iza leđa. Ma, zbog tog miša smo se tako posvađali i izgovorili mnogo ružnih reči koje su dovele do toga da se neko vreme razdvojimo – objašnjava Bojan.

Ivana je besna i povređena spakovala svoje stvari i napustila ljubavno gnezdo. Za oboje su usledili dani agonije, ali ni jedno ni drugo nisu hteli da popuste. Bojan je prvi shvatio da ne sme da dozvoli da izgubi ženu svog života.

foto: AP

- Sa drugarom sam smislio kako da Boleta namamimo u kavez. Trebalo mu je tri dana da uđe! Istog sekunda kad su vratanca pala, pozvao sam je.

- Rekao je da je Bole na sigurnom i zamolio me da se vratim kući. Otišla sam glumeći bes, a htela sam da crknem od sreće. Preplašenog Boleta mi je dao u kavezu sa mašnom. Tada sam shvatila da ništa nije vredno naše ljubavi i skočila mu u zagrljaj – kaže Ivana dok sa ljubavlju gleda svog supruga.

Na kraju su seli i mirno popričali, dok je Bole grickao hranu unutar kaveza. Odlučili su da kavez odnesu daleko od kuće i otvore ga, pa nek Bole ide svojim putem. Nikad ga više nisu videli!

(Kurir.rs/Alo/J. Marković/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track