(VIDEO) OVO JE RODITELJSKA PATROLA U BELOM POTOKU: Organizovali se da prevedu decu preko opasne ulice na putu do škole
Foto: Youtube Printscreen

Semafor obećan

(VIDEO) OVO JE RODITELJSKA PATROLA U BELOM POTOKU: Organizovali se da prevedu decu preko opasne ulice na putu do škole

Beograd -

BEOGRAD - Nekoliko roditelja organizovalo je patrolu da bi zaštitili decu od saobraćajnih opasnosti sa kojima se svakodnevno susreću na put do škole "Vasa Čarapić" u Belom Potoku.

Na snimku se mogu videti brojna vozila koja ne mare ni za pešački prelaz, ni punu liniju, već u blizini škole čak ni ne usporavaju.

foto: Youtube Printscreen

Kao jedini odgovor na današnje stanje na prelazu, roditelji su se samoinicijativnio organizovali i sa markerima preko odeće, prevodili decu preko ulice.

- Pogledajte današnje stanje na prelazu, pre i u toku akcije "Roditeljska patrola" i sami procenite da li su životi dece ugroženi. Imali smo rekordan broj sugrađana koji neposredno pre naše akcije obilaze preko pune linije i to baš na samom pešačkom prelazu - kaže Dejan Adulović iz Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja.

Adulović ističe da ovaj snimak ukazuje na hitnost rešavanja kompletne bezbednosti dece na putu do škole "Vasa Čarapić".

- Iako je semafor obećan, apelujemo još jednom da se ne čeka "pogodan datum" ili da se na bilo koji drugi način odugovlači sa postavljanjem istog, jer nam svakog dana deca prelaze tuda pod sličnim uslovima - apeluje Adulović.

(Kurir.rs/Blic/M.R./Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track