Najnovije vesti

Prvi električni bicikli na Adi
Foto: Beoinfo

bicikli

Prvi električni bicikli na Adi

Beograd
10:08h
Ovi bicikli su nova usluga JKP „Parking servis” pod nazivom „Parkiraj i bicikliraj”

BEOGRAD- Predstavnici medija imali su priliku da prvi provozaju električne bicikle po Adi Ciganliji. Ovi bicikli su nova usluga JKP „Parking servis” pod nazivom „Parkiraj i bicikliraj”.

U okviru projekta „Zeleni točkovi”, ovo preduzeće uvođenjem električnih bicikala daje još jedan doprinos u borbi za očuvanje životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Usluga „Parkiraj i bicikliraj” omogućava svakom vozaču koji koristi usluge parkiranja da postane korisnik nove kartice uz pomoć koje po redovnoj ceni parkiranja može da preuzme i koristi električni bicikl.

– E-bicikl možete da vozite kao i klasični – okretanjem pedala, ili da se oslonite na elektromotor snage 250W, kako god želite. Glavna ideja iz koje je proistekla nova usluga našeg preduzeća bila je zapravo želja da rasteretimo grad od velikog broja automobila i utičemo na svest ljudi o zaštiti životne sredine. Ako samo jedan čovek odluči da koristi ovaj sistem, imaćemo jedan automobil manje na ulicama grada, i to je uspeh. Pilot projekat „Parkiraj i bicikliraj” želimo da iznesemo zajedno sa Beograđanima, da zajedničkim snagama ovaj sistem uspostavimo kao uobičajen način funkcionisanja u gradu – rekao je direktor JKP „Parking servis” Boban Kovačević.

Upoznavanje novinara sa e-biciklima upriličeno je na parkiralištu na Adi Ciganliji sa Makiške strane, odakle će ubuduće vozači moći da preuzmu električni bicikl prilikom parkiranja. Prezentaciji su prisustvovali i predsednik opštine Čukarica Zoran Gajić i zamenik direktora JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić.

U narednom periodu očekuje se uvođenje ove usluge i na druga parkirališta, za početak u objekte „Milan Gale Muškatirović” i „Sava centar”.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...