KADA ĆE BITI ZAVRŠEN BRANKOV MOST: 5 traka do 15. decembra, preostala žuta tek na proleće
Foto: Zorana Jevtić

U toku je postavljanje nosača za novu pešačku stazu

KADA ĆE BITI ZAVRŠEN BRANKOV MOST: 5 traka do 15. decembra, preostala žuta tek na proleće

Beograd -

BEOGRAD - U prvoj polovini decembra biće pušteno pet saobraćajnih traka preko Brankovog mosta, osim žute trake iz pravca Novog Beograda ka starom delu grada.

U toj traci moraju da budu mašine, a tu stoje i skele na kojima rade radnici. Oni će nastaviti da rade i u prvim prolećnim danima kako bi posao bio završen.

foto: Zorana Jevtić

U toku je postavljanje nosača za novu pešačku stazu na Brankovom mostu čime je praktično počela ugradnja delova koji su prethodno bili demontirani zbog rekonstrukcije mosta. Demontirano je više od 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja. Trenutno se u Batajnici to priprema i donosi na gradilište.

Preko dana, na gradilištu je oko 80 radnika, a u drugoj smeni više od 40 njih koji rade do 23 sata, kažu u gradskoj upravi. Zamenjeno je oko 40 tona čelika kako bi most bio ponovo siguran i mogao da se koristi na najbezbedniji način. Radove izvodi domaća firma "Mostogradnja".

Vozači će u prvoj polovini decembra imati prohodnih pet saobraćajnih traka, što će zajedno sa završenim radovima na Slaviji, u Ruzveltovoj i svim drugim velikim projektima učiniti da Brankov most bude rasterećeniji u saobraćajnom smislu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Kuma dala alibi Zoranu Marjanoviću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track