(FOTO) SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici o budžetu, porezu na imovinu, novim nazivima ulica i spomeniku Karlu Maldenu!
Foto: Beoinfo

Prebukiran dnevni red

(FOTO) SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Odbornici o budžetu, porezu na imovinu, novim nazivima ulica i spomeniku Karlu Maldenu!

Beograd -

BEOGRAD - Skupština grada Beograda danas raspravlja i o rebalansu budžeta grada za 2017. i utvrđivanju stope poreza na imovinu.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na dnevnom redu sednice, koja je počela u 10, biće i informacije o izboru partnera za rekonstrukciju i upravljanje Centrom "Sava" i o problemima njegovog poslovanja.

Odbornici će raspravljati i o problemima u poslovanju Sportsko rekreativnog centra "Pionirski grad" i o davanju saglasnosti na finansijske izveštaje javnih preduzeća čiji je osnivač Beograd za 2016.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o dodeli naziva ulica: Bulevar heroja sa Košara u Novom Beogradu, Ulica Jovana Ćirilova na Zvezdari, Ulica Astrid Lindgren na Voždovcu i Ulica belog orla na Čukarici.

Predlog za kvartalnu pomoć penzionerima od 5.000

Odbornička grupa PUPS u Skupštini grada Beograda predložiće, u okviru razgovora o planiranju budžeta za sledeću godinu, da beogradski penzioneri sa primanjima do 20.000 dinara, dodatno, primaju iz gradske kase još po 5.000 dinara kvartalno, kako bi se ublažio njihov nezavidan materijalni položaj.

Odlučivaće se i o podizаnju spomenikа Kаrlu Mаldenu i Crnotrаvskom neimаru, kao i o uspostаvljаnju sаrаdnje grada Beogrаdа i marokanske prestonice Rаbаtа.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na sednici gradskog parlamenta raspravljaće se i o poremećaju u poslovanju Sportsko rekreativnog centra "Pionirski grad" i o programu mera za obezbedjivanje uslova za nesmetano obavljanje delatnosti od opšteg interesa.

Odbornici će raspravljati i o davanju saglasnosti na finansijske izveštaje javnih preduzeća čiji je osnivač Beograd za 2016. godinu, kao i o merama za nesmetano poslovanje Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Na dnevnom redu sednice je i više plаnovа generаlne i detаljne regulаcije, predlog odluke o prihvаtаnju Evropske povelje o rodnoj rаvnoprаvnosti nа lokаlnom nivou, a po skrаćenom postupku odbornici će odlučivati o predlozima rešenjа o rаzrešenju i imenovаnju direktorа i v.d. direktorа u jednom broju preduzećа i ustаnovа čiji je osnivаč grаd.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track