Najnovije vesti

KOMŠIJA U RAKOVICI ZAVODI TEROR, STANARI ŽIVE U STRAHU: Sve nas maltretira, obija stanove, krade struju, crta kukaste krstove!
Foto: Nebojša Mandić

neki su morali da se odsele

KOMŠIJA U RAKOVICI ZAVODI TEROR, STANARI ŽIVE U STRAHU: Sve nas maltretira, obija stanove, krade struju, crta kukaste krstove!

Beograd

Maltretiranje stanara jedne zgrade u Rakovici traje već dve godine, a kako kaže Mirjana M. iz Kneževačke ulice, komšija od oko 45 godina često nasrće na nju i ostale stanare, lupa im na vrata, obija stanove, krade struju, a sada joj je na ulaznim vratima nacrtao kukasti krst.

 

"Zbog njegovog maltretiranja dvojica komšija su se već odselili. Ne znamo kome da se obratimo, jer policija kaže da nije u pitanju krivično, već prekršajno delo, i da je za to zadužena socijalna služba. Oni, pak, kažu da po novom zakonu ni oni tu nemaju nadležnost. Zaista sam uplašena za svoj život i zdravlje mi je narušeno zbog ovih stresova", govori Mirjana, kojoj su se javili problemi sa visokim pritiskom i tahikardijom.

 

foto: Profimedia

 

Kako ona navodi problematični komšija dobije neku vrstu napada, kad je hiperaktivan, svađa se, upada im u stanove, nasrće na susede.

 

Takvo stanje traje oko sat vremena, a kasnije se izgleda ni ne seća šta je uradio. Stanari smatraju da mu je potrebna lekarska pomoć, posmatranje i terapija, a na takve komentare im često kažu "ko ste vi da nekom određujete dijagnozu".

 

"Pre mesec dana je bez majice došao do mojih vrata i pokušao da razvali. Pomogao mi je komšija koji živi prekoputa, pa je i njega napao. Često mi ostavlja nebulozne poruke i lupa. Sada ovaj kukasti krst. Ne znam zašto se okomio na mene, valjda zato što sam žensko, i često sama. Od muškaraca uglavnom zazire", navodi Mirjana i dodaje da velikih problema imaju ljudi sa decom, jer ne smeju da ih puste da bez pratnje idu u školu.

 

Iako smatraju da je oštećenog duševnog zdravlja, komšije se slažu oko toga da je "podmukao i pametan". Kako kažu, ume da prespoji kablove za struju i kablovsku televiziju, i da se "nakači" na tuđ priključak.

 

foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

 

Nigde ne radi, nema prihode, živi sam, a u početku su ga čak i sažaljevali i odnosili mu hranu i cigarete.

 

"Nedavno je palio papire nasred hodnika zgrade. Može sve da nas zapali. Zaista se bojimo za svoje živote i ne znam kako da rešimo ovu situaciju", zaključuje Mirjana očajno.

 

 

(Kurir.rs/Blic/M.M./Foto: Marina Lopičić/Ilustracija)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR VESTI UŽIVO! Iz Parova u Vladu Srbije!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...