Nikodijević i Poltavčenko: Sporazum Beograda i Sankt Peterburga o saradnji u 2018.
Foto: Promo

Nikodijević i Poltavčenko: Sporazum Beograda i Sankt Peterburga o saradnji u 2018.

Beograd -

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević razgovarao je, na marginama kongresa „Sankt Peterburg i slovenski svet”, sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom.

Zahvalivši na pozivu da Grad Beograd učestvuje na ovom kongresu, predsednik Nikodijević izrazio je nadu da će saradnja Beograda sa Sankt Peterburgom biti uspešno nastavljena i u narednom periodu. Tokom razgovora, obostrano je potvrđen dogovor koji je napravljen u Vladi Grada Sankt Peterburga i definisan je rok realizacije.

Nikodijević i Poltavčenko su potvrdili da će sporazum o uspostavljanju i unapređenju bilateralne saradnje dva grada biti realizovan u drugoj polovini 2018. godine. Predsednik Skupštine grada sastao se i sa predstavnicima Maribora, Zagreba, Banjaluke i Privredne komore Srbije. Nikodijević boravi na kongresu „Sankt Peterburg i slovenski svet” na poziv gubernatora Georgija Poltavčenka.

Tema ovogodišnjeg kongresa je uloga zelenih tehnologija i njihova primena u životu gradova. S obzirom na to da je Beograd pre nekoliko godina usvojio Strategiju razvoja grada, koja podrazumeva održivi razvoj uz poštovanje ekoloških standarda, iskustva ruskih stručnjaka u ovoj oblasti biće od značaja za primenu ove strategije.

(Kurir, Foto: Skupština Beograda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja