NEDELJA TOPLICE U BEOGRADU: Od 11. do 15. decembra Topličani se sećaju svog zavičaja
Foto: Kurir

svečano

NEDELJA TOPLICE U BEOGRADU: Od 11. do 15. decembra Topličani se sećaju svog zavičaja

Beograd -

BEOGRAD - Svečana akademija "Kosti Vojinoviću u čast" održana je 11. decembra u organizaciji Udruženja Topličana u Beogradu, Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 i Društva srpskih domaćina.

Organizatori „Nedelje Toplice u Beogradu“, koja će trajati do 15. decembra su Udruženje Topličana u Beogradu, Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca Beograd i Društvo srpskih domaćina.

Svečana akademija upotpunjena je i izložbenom postavkom o „Stradanju u Topličkom ustanku“.

Svečanoj akademiji su prisustvovali: patrijarh srpski Irinej sa svojim saradnicima, ministar odbrane Aleksandar Vulin sa saradnicima, dekan Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta sa svojim saradnicima, članovi udruženja organizatora sa svojim prijateljima i ostali.

foto: Mladen Radulović

Prisutnima na akademiji su se obratili njegova svetost patrijarh Irinej, predsednik Udruženja Topličana u Beogradu Dragan Vladisavljević, ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsednik Društva srpskih domaćina Miladin Ševarlić i predsednik Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca Beograd.

Prigodan program su izveli članovi Hora»Pokrov Presvete Bogorodice»pri Hramu Svete Petke u Surčinu, Ratislav Blagojević i Ansambl «Gledanice» i guslar Vukojica Sandić.

Udruženje Topličana u Beogradu svke godine organizuje niz svečanih događaja, poput obeležavanja važnih datuma iz istorije topličkog kraja, a svake godine se svečano obeležava i Dan Topličana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track