Najnovije vesti

(KURIR TV) LJUBAV SE ŠIRILA ULICOM OTVORENOG SRCA: Uz osmehe mališana, muziku i karneval u srećniju Novu godinu!
Foto: Printscreen Kurir Tv

Višegodišnja tradicija ispred Ateljea 212

(KURIR TV) LJUBAV SE ŠIRILA ULICOM OTVORENOG SRCA: Uz osmehe mališana, muziku i karneval u srećniju Novu godinu!

Beograd

BEOGRAD - U Svetogorskoj ulici, od Takovske do Makedonske ulice, i ovog 1. januara održana je tradicionalna Ulica otvorenog srca u okviru koje posetioce uveseljavaju raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci.

 

 

 

Kurir TV uživo je prenosila tradicionalnu manifestaciju ispred Ateljea 212

 

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima - deci.

 

 

Ove godine "Ulica otvorenog srca" je ponovo "Ulica crvenih noseva", posvećena projektu "Doktori klovnovi".

 

foto: Kurir TV

 

Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaju deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije. Tako je Ulica otvorenog srca pretvorena u karneval - crvenih noseva.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas tradicionalnu Ulicu otvorenog srca u prestonici i poželeo svima sreću, uspeh i zdravlje u 2018. godini.

 

"Da zajedno gradimo lepši i bolji Beograd", poručio je Mali i istakao da i ove godine Ulica otvorenog srca ima humanitarni karakter i da pokazujemo koliko smo humani, otvorenog srca i spremni da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

U "Srpskoj kafani" prvi put ove godine, u okviru tradicionalnog ručka, organizovana je Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista, a sva prikupljena sredstva su namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije Dr Vukan Čupić.

 

foto: Printscreen Kurir Tv

 

Ulica otvorenog srca je manifestacija koju organizuju Skupština Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad i koja je pre 40 godina ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

 

OSVOJILA JE SRCA SVIH BEOGRAĐANA, A MALO KO ZNA KAKO JE ZAPRAVO NASTALA: Evo kada je održana prva Ulica otvorenog srca

 

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu, a danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.

 

foto: Kurir TV

 

Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima "Ulice otvorenog srca", znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212. Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

Tačno u podne, "Ulica otvorenog srca" svečano je otvorena novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuju: visoki zvanični predstavnici Grada i države, i gosti i prijatelji Manifestacije.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

Posle malog vatrometa, simbolično se "otvaraju" svi punktovi na "Ulici otvorenog srca: pjaceta ispred Ateljea 212, "Srpska kafana", prostor ispred zgrade Opštine Stari grad, prostor ispred zgrade Radio Beograda. U glavnom programu na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupaju Sara Jovanović, Marko Mandić, dečiji hor "Čarolija", Vokal 5, orkestar "Srce", mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra MIMART, Duvački orkestar, ulični svirači...

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

U programu na humanitarnom punktu - pozornici ispred zgrade Opštine Stari grad smenjuju se lutkarske predstave, dečiji animatori, Deda-Mrazovi, klovnovi, mađioničari, horovi...

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

Građani i strani turisti mogu 1. januara da vide i jedinstvenu izložbu jednog od najvećih srpskih slikara Paje Jovanovića, pod nazivom "Od čika Paje", koja je trenutno postavljena u Domu Jevrema Grujića. Na izložbi je predstavljeno 38 remek dela od kojih su neka po prvi put prikazana našoj javnosti. Izložba čini mozaik Pajinih radova iz različitih istorijskih perioda: portreti građanske klase, srpskih i austrijskih vladara, orijentalističke slike Balkana, mitološke teme, idealizovane ženske alegorijske figure i raznovrsni prikazi umetnikove supruge Hermine - Muni Dauber, kao njegove neiscrpne inspiracije.

 

foto: Printscreen/Kurir TV

 

Prvog dana nove 2018. godine u Domu Jevrema Grujića gosti mogu da uživaju u salonima u kojima su se održavali čuveni gradski balovi, a uz šoljicu kafe ili čaja, takođe će imati i priliku da probaju čuvenu čokoladnu tortu kraljice Natalije.

 

Dom Jevrema Grujića je otvoren za posete i vođene ture 1. januara od 11 do 17 časova.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Kurir TV)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...