(FOTO) OTVORENO BOŽIĆNO SEOCE ISPRED HRAMA SVETOG SAVE: Patrijarh Irinej delio paketiće mališanima
Foto: Beta/Milan Obradović

praznično raspoloženje

(FOTO) OTVORENO BOŽIĆNO SEOCE ISPRED HRAMA SVETOG SAVE: Patrijarh Irinej delio paketiće mališanima

Beograd -

Manifestacija "Božićno seoce" otvorena je danas ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, nastupima orkestra garde Vojske Srbije, dečjeg crkvenog hora, muzičara Slobodana Trkulje i grupe "Trag" iz Bosne i Hercegovine, a u narednih 25 dana posle 18.00 nastupaće dečji i crkveni horovi i biće organizovane predstave i koncerti.

foto: Beta/Milan Obradović

Pre otvaranja manifestacije, u kripti Hrama podeljeno je više od 900 paketića štićenicima domova za decu bez roditeljskog staranja i deci iz porodica sa većim brojem dece. Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej poželeo je gradjanima na otvaranju "Božićnog seoceta" srećne i blagoslovene pretpraznične dane i rekao da je to prilika da se duhovno i moralno pripreme za Božić.

foto: Beta/Milan Obradović

"Crkva voli svu decu, voli ljude i raduje se svakom detetu, rodjenom i nerodjenom, koje će nastaviti našu tradiciju, veliku kulturu hrišćanstva i svetosavlja. Neka vas gospod vodi kao što je vodio i pretke naše koji su nam ostavili veliku istoriju i kulturu i bogato duhovno nasledje", rekao je patrijarh.

Generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković zahvalio je patrijarhu jer "vodeći SPC ne zaboravlja ono što je budućnost i voli decu".

foto: Beta/Milan Obradović

On je rekao da je "Božićno seoce" otvoreno na svetom mestu i mestu "saborovanja" i poželeo da se svake godine tu okuplja sve više "malih Srba i Srpkinja". Selaković je dodao i da su Srbi iz dijaspore pomogli da deca bez roditelja i iz mnogobrojnih porodica dobiju božićne paketiće.

Ispred Hrama Svetog Save postavljeno je 25 kućica u kojima se prodaju suhomesnati proizvodi, slatkiši i ručni rad. "Božićno seoce" biće otvoreno do 28. januara.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/Milan Obradović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(КУРИР ТВ) ЦРКВА СВЕТОГ МАРКА! Богородичин мозаик највећи на свету!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track