RADNO VREME TOKOM BOŽIĆNIH PRAZNIKA: Ovako će za vikend raditi gradski marketi, pošte, banke...
Foto: Beta/Aleksandar Stojanović

Ima i dežurnih

RADNO VREME TOKOM BOŽIĆNIH PRAZNIKA: Ovako će za vikend raditi gradski marketi, pošte, banke...

Beograd -

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u subotu, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

foto: Profimedia

Na Božić, 7. januara, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

foto: AP

Zelene pijace će sutra raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, dok na Božić, 7. januara, neće raditi. Jedino će pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” raditi skraćeno od 6 do 13 časova, saopštavaju iz „Gradskih pijaca”.

foto: Profimedia

Garaža na pijaci „Zeleni venac” neće raditi 7. januara, dok će ostalim danima raditi po redovnom poslovnom radnom vremenu. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak”) na Božić takođe neće raditi. Neće raditi ni „Dušanovac” prodaja iz vozila, kao ni „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac”. Tržni centar „Krnjača” (cvetna pijaca) 7. januara biće zatvoren i neće raditi.

foto: Nebojša Mandić

"Veletržnica Beograd” radiće tokom božićnih praznika neprekidno od 00 do 24 časa.

Sve pošte će raditi skraćeno u subotu, uglavnom, do 14 sati, dok će one koje inače rade do 19 sati raditi dva sata kraće. Na Božić će biti otvorena Glavna pošta u Takovskoj, koja radi 24 sata.

foto: Dado Đilas

Banke će u subotu raditi skraćeno do 12, 14, 15 ili 17 sati, osim nekih banaka u tržnim centrima koje će biti otvorene do 18 sati. Nedelja je za bankare u gradu neradan dan.

(Kurir.rs/Foto: Beta/Aleksandar Stojanović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track