Najnovije vesti

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Rok za podnošenje lista za izbore u Beogradu 16. februar
Foto: Nebojša Mandić

Počinje nadmetanje za gradonačelnika glavnog grada

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Rok za podnošenje lista za izbore u Beogradu 16. februar

Beograd

BEOGRAD - Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je danas da političke partije, koalicije stranaka i grupe građana mogu do 16. februara da podnesu liste za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda raspisane za 4. mart.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Prema Zakonu o lokalnim izborima, izborna lista dostavlja se izbornoj komisiji najkasnije 15 dana pre dana određenog za održavanje izbora.

POČINJE TRKA ZA GRADONAČELNIKA Gojkovićeva raspisala izbore: Glasanje za Beograd 4. marta!

Lukić je kazao da kandidate za odbornike mogu predlagati registrovane političke stranke, koalicije stranaka, kao i grupe građana čije izborne liste svojim potpisima podrži najmanje 30 birača po predlogu za svakog kandidata na listi.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predlagač mora na izbornoj listi imati najmanje jednu trećinu kandidata od ukupnog broja odbornika koji se bira. Skupština grada Beograda ima 110 odbornika. Zbirnu izbornu listu izborna komisija treba da objavi najkasnije deset dana pre dana održavanja izbora.

foto: Dragan Kadić

Izborna komisija prema Zakonu objavljuje rezultate izbora u roku od 24 časa od zatvaranja biračkih mesta, a najkasnije u roku od 10 dana od dana objavljivanja ukupnih rezultata izbora sve dobijene mandate sa izborne liste treba da dodeli kandidatima po redosledu na izbornoj listi, počev od prvog kandidata sa liste.

foto: Fonet/Nenad Đorđević

Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...