MAJKA TVRDI DA NIJE UPALA NA ČAS I MALTRETIRALA DECU: Sve se desilo zbog višegodišnje torture nad mojoj ćerkom
Foto: Google Street View

OŠ kralj aleksandar prvi

MAJKA TVRDI DA NIJE UPALA NA ČAS I MALTRETIRALA DECU: Sve se desilo zbog višegodišnje torture nad mojoj ćerkom

Beograd -

Ivana S., majka devojčice četvrtog razreda O.Š. “Kralj Aleksandar Prvi”, koja je, prema rečima članova Saveta roditelja te škole upala na čas svoje ćerke i maltretirala učiteljicu i đake, a njen nevenčani suprug i preti, potvrđuje da se incident jeste dogodio, ali tvrdi da je učiteljica propitivala učenike, a ne ona.

Kako kaže, sve je kulminiralo nakon višegodišnjih problema sa učiteljicom njene ćerke.

foto: profimedia

- Nije tačno, pre svega, da sam ja upala na čas, već me je sama učiteljica pozvala da dođem. Postavila me je da sednem za njenu katedru, predstavila učenicima i počele smo razgovor. Ja decu nisam ništa propitivala, već je ona same đake pitala tokom našeg razgovora da li znaju za te događaje o kojima smo razgovarale i da li je tačno to što sam ja rekla. U međuvremenu je dva puta izlazila iz učionice kako bi popila lek za smirenje, te da se osećala ugroženo i da sam ja bila neprijatna prema njoj ili deci, mogla je pozvati i školsko obezbedjenje i policajca - navodi Ivana S za Alo.

Kaže da su iz učionice zajedno izašle u jednom momentu kada je učiteljica već “izgubila kompas” i počela da se trese.

foto: Profimedia

Konstatovane nepravilnosti

Podsećamo, događaj se dogodio prošle godine u decembru mesecu, kada je navodno Ivana S. ušla u učionicu četvrtog razreda O.Š. “Kralj Aleksandar Prvi” u kojoj je bila njena ćerka. Tom prilikom Ivana S. je, navodno, napravila pravu dramu, grubo ispitujući đake o navodnoj torturi učiteljice nad njenim detetom. Nakon toga pobunio se Savet roditelja, a ministar prosvete Mladen Šarčević za “Alo!” je istakao da su konstantovane brojne nepravilnosti i da sve vodi ka smeni direktora škole Milana Pušiće.

- Ja sam direktno otišla u kancelariju kod školskog pedagoga Marije odakle sam ubrzo čula buku i prepoznala glas svog nevenčanog supruga koji je sve vreme bio ispred učionice. Suprug joj nije pretio već je bio iziritiran što posle svega što je uradila i radi mom detetu drznula se da mu se tako besna unese u lice, nakon čega joj je on uputio nekoliko ružnih reči, uglavnom na račun njenog ponašanja i izgleda, ali kategorično tvrdim i to mogu i da dokažem pred nadležnim organima da joj ni jednog momenta nije “pretio smrću” kako navodi Savet roditelja, jer sam ja bila kao i pedagog tu na licu mesta, a ne roditelji.

foto: Profimedia

Nije, naravno, to trebalo da uradi, ali u isto vreme, nije joj pretio smrću i rekao je to iznerviran i u afetku nakon dugogodišnje torture od strane te učiteljice koje moje dete proživljava - kaze Ivana.

Kako kaže učiteljica, ume i fizički da kazni decu.

- I moja ćerka se jednom vratila sa otiskom njenih prstiju na obrazima jer ju je grubo uhvatila šakom za lice. No, to sam sve prijavila školskom psihologu i o tome postoje zapisnici u školi - zaključuje Ivana.

(Kurir.rs/Alo, I.Ž., I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track